Pavol Krupka Kultúra

Vo fašiangovom programe pre malých a veľkých pochovajú aj basu

V Poprade sa s fašiangami rozlúčime už túto nedeľu, a to tradičným pochovávaním basy. Účinkovať budú popradské folklórne súbory, zabaviť sa však budete môcť aj aktívne - na ľade i mimo neho.

Ilustračný obrázok k článku Vo fašiangovom programe pre malých a veľkých pochovajú aj basu
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Fašiangy sa končia podľa tradície o polnoci pred Popolcovou stredou, ktorá tento rok pripadla na 13. februára. Kým sa začne 40-dňový pôst, sú ešte posledné dni predtým naplnené zábavou. Mesto Poprad nebude výnimkou a v nedeľu 10. februára sa aj Popradčania môžu tešiť na pestrý program pre malých i veľkých.

Pochovávanie basy a fašiangový karneval nielen na ľade sa už po druhýkrát uskutočnia pred popradskou Arénou a na ľadovej ploche pri nej. Vstup je voľný a vítaní sú všetci, ktorí si chcú pripomenúť folklórne tradície.

„Program sa začne o 10. hodine fašiangovými spevmi a tancami v podaní detského folklórneho súboru Letnička a folklórneho súboru Vagonár. Letničkári budú rozdávať typickú fašiangovú pochúťku, ktorou sú sladké lekvárové šišky. Približne o 11. h vystúpi pre deti pod strechou pred Arénou obľúbený ujo Ľubo z Košíc so svojou hudobno – tanečnou produkciou. Deti budú môcť tiež naplno využiť ľadovú plochu a tie, ktoré prídu v maskách, dostanú voľnú vstupenku na niektoré z februárových detských predstavení v meste Poprad,“ uviedol vedúci oddelenia kultúry na Mestskom úrade v Poprade Rudolf Kubus. Program potrvá do popoludňajších ho­dín.

Reportáž z minuloročného podujatia si môžete pripomenúť TU.

Pochovávanie basy
1
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM