Prokop Slováček Rôzne

V Nemecku chystá vláda bizarnú zmenu. Žena musí pred súdom priznať meno milenca

Nemecká vláda chce novým zákonom donútiť ženy, aby priznali meno milenca, ak s ním majú dieťa, manžel o tom nevie, ale potomka vychováva.

Ilustračný obrázok k článku V Nemecku chystá vláda bizarnú zmenu. Žena musí pred súdom priznať meno milenca
Zdroj: internet

Nie je to tak dávno, čo nemecké médiá písali o prípade muža, ktorý si nebol istý svojim otcovstvom. Pár sa zobral v dobe, keď už žena bola tehotná. Jej vtedy už manžel si nebol istý, či je práve on biologickým otcom potomka, ktorý sa má narodiť. Žena sa odvolala k ústavnému súdu, ktorý rozhodol, že nie je žiaden zákonný prostriedok, aby sa priznala, kto je skutočným otcom a či mala tesne pred vstupom do manželstva milenca.

Nový zákon o milencoch

Lenže po novom, ak budú existovať odôvodnené pochybnosti, že otec, ktorý vychováva dieťa, nie je jeho biologickým otcom, môže súd rozhodnúť a prinútiť ženu, aby vyšla s pravdou von. Píše o tom portál idnes.cz, informáciu priniesla aj agentúra DPA.

Na prvý pohľad sa to zdá bizarné, ale nemecký minister spravodlivosti Heiko Maas, ktorý prišiel s návrhom, vychádzal z vedeckých výskumov, že 4 až 10 percent nemeckých detí sa narodili práve po takýchto krkolomných milenecko – manželských príhodách. V Nemecku majú pre takéto deti aj pomenovanie. Volajú ich „kukučie deti“.

Pravdu a nič len pravdu

Podľa návrhu ministra spravodlivosti by takýto zákon mohol mužom vychovávajúcim cudzie dieťa pomôcť pri vymáhaní peňazí od biologického otca.

Súd by po novom mohol prikázať žene, aby menovala muža, ktorý bol prítomný v okamihu počatia dieťaťa. Jeho meno by mohla utajiť iba v prípade, že by na to existovali vážne dôvody. O tom či sú, alebo nie sú dosť vážne, bude rozhodovať súd. Návrh zákona podporila a pochválila aj spolková ministerka pre rodinu, seniorov, ženy a mládež Manuela Schwesigová.

Prečítajte si aj: Prezident Zimbabwe koná: Nepriniesli ste z Ria medailu? Idete do väzenia!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM