Peter Handzuš Správy

V noci odpratávalo sneh trinásť mechanizmov. Cez deň budú cesty a chodníky dočisťovať

Poprad má za sebou sneženie, vďaka ktorému pribudlo v uliciach postupne do 10 cm snehu. Vozidlá zimnej údržby sa v uliciach mesta objavili spolu s nástupom sneženia.

Ilustračný obrázok k článku V noci odpratávalo sneh trinásť mechanizmov. Cez deň budú cesty a chodníky dočisťovať
Zdroj: TASR

“Prvé dva mechanizmy vyrazili do ulíc v stredu podvečer o 17:30. Tie začali s posypom ciest, po ktorých premáva MHD. Zmiešaný posyp bol realizovaný soľou a inertným materiálom. Následne o 18:00 vyrazilo do ulíc ďalších 10 mechanizmov na čistenie chodníkov a mestských komunikácií. Od polnoci k nim pribudol nakladač, ktorý sa venoval dočisťovaniu zálivov zastávok MHD,” informoval riaditeľ Správy mestských komunikácií (SMK) v Poprade Peter Fabian.

Ranná smena, ktorá nastúpila o 6:00, pokračuje podľa potreby v dočisťovaní MK a chodníkov a predovšetkým v posype chodníkov inertným materiálom.

Pohyb a nasadenie techniky počas zimnej údržby mohli občania sledovať online aj vďaka novinke, ktorú SMK Poprad spustila začiatkom februára. Viac sa dočítate tu: Správa mestských komunikácií predstavila zaujímavú novinku: Popradčania, toto môžete už vidieť online!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM