Monika Vengrínová Futbal

V NTC sa pracuje na druhej etape: Už teraz chodí na zápasy v priemere 1800 divákov

Kým len nedávno bola ukončená prvá etapa výstavby Národného tréningového centra (NTC) v Poprade, aktuálne sú už v plnom prúde práce na druhej etape. Tá by mala byť hotová do novembra tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku V NTC sa pracuje na druhej etape: Už teraz chodí na zápasy v priemere 1800 divákov
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Žiadosť o stavebné povolenie, ktorá bola podaná 21.augusta, nadobudla právoplatnosť 9.septembra. Podľa prezidenta Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jána Kováčika, ak počasie dovolí, táto etapa by mala byť ukončená do novembra 2014.

„Aktuálne prebiehajú prípravné práce, ako je kanalizácia, voda a všetky ostatné potrebné prípojky. Pracuje sa i na realizácii pätiek potrebných na dobudovanie tribún, ktoré budú okolo celej hracej plochy. Tiež sa robia všetky zemné práce,“ vymenúva Kováčik s tým, že celá druhá etapa bude stáť 1,5 milióna eur, ktoré sú vyčlenené zo štátneho rozpočtu z projektu modernizácie a rekonštrukcie štadiónov. Zemné a prípravné práce na stavbu tribún si vyžiadajú približne 550 až 600 tisíc eur a pôjdu zo zdrojov SFZ.

Následne na to sa začne s budovaním ďalších dvoch hracích plôch, pričom jedna bude s trávnatým, druhá s umelým povrchom. Tá by mala byť v budúcnosti prekrytá. Kováčik verí, že po dobudovaní týchto etáp si v NTC nájdu svoje stabilné miesto slovenské reprezentácie do 19 aj do 21 rokov. Konať sa tu bude i finále Slovnaft Cupu. Doteraz si v popradskom tréningovom centre zahrali tímy 21-ky proti Anglicku, 19-ka proti Gruzínsku a Taliansku i 15-roční proti Maďarsku.

„Je veľmi potešujúce, že sa potvrdzuje to, na čo sme poukazovali už na začiatku, že prostredie je nesmierne dôležité. Keď bude kultúrne prostredie, prídu aj diváci. Na doterajších zápasoch v Poprade je priemerná návštevnosť 1800 divákov, čo Popradu môžu závidieť i mnohé Corgoňligové mužstvá,“ uvažuje prezident SFZ pričom je presvedčený, že po dostavaní bude na štadión chodiť divákov ešte viac.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM