Martin Sýkora Rôzne

Koniec víkendu s výstrahami: Bude snežiť a vietor pomôže snehovým jazykom

Slovenskí meteorológovia vydali výstrahu pre podtatranskú i tatranskú oblasť. V piatok a v sobotu by malo snežiť a v spojení s vetrom sa budú tvoriť snehové jazyky.

Ilustračný obrázok k článku Koniec víkendu s výstrahami: Bude snežiť a vietor pomôže snehovým jazykom
Zdroj: TASR

Slovenskí hydrometeorológovia vydali na piatok (2.2.) i sobotu (3.2.) pre podtatranské okresy ako aj pre samotné Vysoké Tatry výstrahy prvého stupňa. „V okrese Poprad sa miestami očakáva výskyt sneženia pri ktorom spadne 10 až 15 cm nového snehu,“ informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). V piatok sa nejedná len o okres Poprad, ale aj o Levoču, Kežmarok a Starú Ľubovňu. „Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ dodal SHMÚ. Rovnako výstraha prvého stupňa platí aj pri tvorbe snehových jazykov a závejov.

„Očakáva sa tvorba snehových jazykov a závejov, ktorá predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ uviedol SHMÚ.

„Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ vysvetlili slovenskí hydrometeoroló­govia. Výstrahy platia zatiaľ pre dva dni.

Zdroj: SHMÚ
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM