Monika Vengrínová Samospráva

V Pohrebno-cintorínskych službách došlo k personálnej zmene: Novým konateľom sa stal tento Popradčan!

Po tom, ako primátor mesta Poprad odvolal konateľku Pohrebno-cintorínskych služieb Máriu Trembáčovú, schválili poslanci mestského zastupiteľstva návrh na nového konateľa.

Ilustračný obrázok k článku V Pohrebno-cintorínskych službách došlo k personálnej zmene: Novým konateľom sa stal tento Popradčan!
Zdroj: TASR

Konateľkou Pohrebno-cintorínskych služieb, s.r.o. Poprad bola dlhé roky Mária Trembáčová. Tú primátor mesta Poprad Jozef Švagerko z tejto funkcie odvolal. O jej miesto sa vo výberovom konaní uchádzal 57-ročný Popradčan František Švirloch, ktorého poslanci v stredu na Mestskom zastupiteľstve jednohlasne do tejto funkcie k 1.novembru schválili.

„Predpokladám, že jeho kvalita prinesie na cintoríny to, že budú vyzerať inak, ako vyzerajú dnes,“ ozrejmil Švagerko. Nový konateľ pohrebno-cintorínskych služieb má ukončené vysokoškolské vzdelanie v oblasti ekonomiky a manažmentu a podľa jeho vlastných slov 24 rokov pracuje vo finančných službách. „Chcel by som, aby úroveň cintorínskych služieb išla hore a aby trend zveľaďovania cintorínov pokračoval ďalej,“ uviedol nový konateľ.

Ako na margo problematiky cintorínskych služieb v Poprade uviedol primátor, prioritou mesta na všetkých cintorínoch, je poriadok, ochrana a ozvučenie domov smútku. „Nebudeme sa uberať cestou veľkých investícií, ale práve tou cestou čistoty, poriadku, odpadkových košov, či rekonštrukciou napúšťania vody. Do troch rokov by sme tiež chceli dať do poriadku všetky chodníky na cintorínoch. A Tieto veci si veľa finančných prostriedkov nevyžadujú,“ uviedol primátor.

Na záver dodal, že aktuálne má mesto na stole tri projekty týkajúce sa cintorína vo Veľkej, ktoré chce zrealizovať tak, aby bol tento cintorín skutočne na úrovni. Okrem toho vykupuje pozemky v tejto mestskej časti za účelom rozšírenia kapacity cintorína. Rovnaký dopyt mesto zaznamenalo aj v Matejovciach, čo bude takisto riešiť.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM