Martin Sýkora Správy

V Poprade bude veľa Sofií a Jakubov: Najčastejšie mená uplynulého roku

Pod Tatrami sa zmenil trend v menách. Samuelovia a Martinovia dostali novú konkurenciu. Novorodencom v meste dávali v roku 2016 najčastejšie mená Sofia a Jakub.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade bude veľa Sofií a Jakubov: Najčastejšie mená uplynulého roku
Zdroj: TASR

Minulý rok nad očakávania „hojný“

Do knihy narodení v pôsobnosti Matričného úradu v Poprade v roku 2016 pribudlo 1311 detí, čo je o 72 viac ako v roku 2015. Z toho bolo 666 dievčat a 645 chlapcov.

„Pokračuje teda trend zvyšujúceho sa počtu novorodeniatok. Hoci v roku 2015 sa narodili len o tri deti viac ako v roku 2014, rok 2016 zato svojou štatistikou prevýšil očakávania,“ uvádza sa na internetovej stránke mesta Poprad. V uplynulom roku sa narodilo i 12 párov dvojičiek, z toho sedem párov boli chlapci, tri páry dievčatá a jeden pár bol zmiešaný z chlapca a dievčaťa. Trojčatá ani štvorčatá sa vlani v popradskej nemocnici nenarodili.

Ema v Sofiiných pätách

Novonarodeným deťom v pôsobnosti matričného obvodu Poprad, ktorý tvoria mesto Poprad a obce Gánovce a Spišská Teplica, dávali rodičia rôzne mená. U dievčat to bolo najčastejšie meno Sofia, ktoré dostalo 28 novorodeniatok.

Ďalej to boli mená Ema (27), Viktória (21), Karolína (19) a Kristína (16). U chlapcov zvíťazil Jakub, toto meno dostalo 33 detí. Za ním nasledovali mená Samuel (25), Adam (19), Matej a Oliver (18) a Dávid (17). Dve mená dostalo v minulom roku 25 dievčat a sedem chlapcov, jedno dievča dostalo aj tri mená.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM