Monika Vengrínová Rôzne

V Poprade otvorili škôlku, aká tu ešte nebola: Čím je výnimočná?

V Poprade v prvý školský deň otvorili škôlku, aká tu ešte nebola. Po Českej republike prichádza na Slovensko len do dvoch miest. Okrem Prievidze i do toho nášho. Čím je výnimočná?

Ilustračný obrázok k článku V Poprade otvorili škôlku, aká tu ešte nebola: Čím je výnimočná?
Zdroj: Dnes24.sk

Technickú škôlku s dvoma triedami po 21 detí predškolského veku otvorili v Spojenej škole na Letnej ulici. Záštitu nad ňou prevzala Iveta Radičová, ktorá slávnostne prestrihla pásku v spoločnosti primátora mesta Poprad Jozefa Švagerka a 1. viceprimátora Igora Wzoša.

Projekt technickej škôlky je pilotný na Slovensku a realizuje sa iba v Poprade a Prievidzi. Je postavený na skúsenostiach z Českej republiky, kde technická škôlka funguje už sedem rokov. „Ako ambasádor Českej manažérskej asociácie som dostal možnosť exportovať tento projekt do zahraničia. Okamžite som si vybral Slovensko – Poprad a k nemu Prievidzu. Dnes predstavuje technická škôlka jeden z dôležitých pilierov českého školstva, v ktorom deti získavajú zručnosti. Neslúži na výchovu detí pre odborné školy, ale na to, aby deti rozumeli technike,“ vysvetlil Peter Beck, ktorý s týmto zámerom našiel pochopenie u mesta Poprad a úrodnú pôdu na realizáciu v Spojenej škole na Letnej ulici.

Projekt má ambíciu zapojiť v budúcnosti do technickej škôlky každý rok 150 detí aj z okolitých miest a obcí. „Myslím, že zručnosť je veľmi dôležitá a budeme tento projekt v každom prípade podporovať,“uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko. "Z detí nemusia byť inžinieri, avšak nadobudnú základný prehľad a zručnosti, ktoré sa dotýkajú každodenného života, ale samozrejme aj pre budúce možné profesie,“ uzavrela Radičová. 

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM