Martin Sýkora Samospráva

V Poprade sa bude robiť poriadok: Jesenné upratovanie sa začína

Každoročné jesenné upratovanie ponúka obyvateľom bezplatne využiť zberné miesta na zbavenie sa odpadu. Ponúkame vám rozpis, kde tak môžete urobiť.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade sa bude robiť poriadok: Jesenné upratovanie sa začína
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Poprad, ako každoročne, aj v roku 2016 organizuje na obvyklých miestach jesenné upratovanie. Pristavené veľkoobjemové kontajnery VOK sú určené pre občanov mesta, nie pre podnikateľské subjekty, ktoré sú povinné zbavovať sa odpadov zo svojej činnosti v súlade so zákonom a na vlastné náklady.

VOK-y pre obyvateľov a pre drobný odpad

VOK-y sú určené pre občanov, ktorí sa prostredníctvom nich môžu bezplatne zbavovať drobného stavebného odpadu (obklady s udržiavacích prác a pod.), objemového odpadu (napr. staré nábytky, okná dvere a pod). Počas jesenného upratovania sa môžu občania mesta bezplatne zbavovať aj konárov z údržby záhrad, ktoré však nesmú byť ukladané do VOK-v, ale vedľa nich, nakoľko sú následne drvené a drevná štiepka zhodnocovaná pri údržbe verejnej zelene.

„Do VOK-ov nesmú byť ukladané stavebné odpady (tie musí stavebník v súlade so stavebným rozhodnutím na vlasné náklady uložiť na riadenej skládke a mať doklad o jeho likvidácii), elektroodpad, tráva, lístie, nebezpečný odpad a pod. Veľkoobjemných odpadov, drobných stavebných odpadov, elektroodpadov, trávy, lístia, skla a pod. sa môžu občania celoročne zbavovať v zberných centrách na Hraničnej ulici a na Ul. L. Svobodu,“ informoval komunikačný manažér popradskej radnice Marián Galajda.

PREČÍTAJTE SI AJ: Popradčania majú k dispozícii dva zberné dvory

Ukladanie odpadu na stanovištiach VOK-ov po skončení jesenného upratovania je považované za tvorbu divokej skládky. „Dodržiavanie termínov a pravidiel pri nakladaní s odpadmi v čase jesenného upratovania bude pravidelne monitorovať Mestská polícia Poprad a v prípade ich nerešpektovania bude vyvodzovať dôsledky formou blokových pokút,“ dodal Galajda.

Lokality, kde budú umiestnené VOK-y

Od 23. do 30. septembra 2016 na Juhu V, VI – Ul. L. Svobodu (bytový dom Labe), Ul. Šrobárova (bytový dom Sázava), Ul. Šrobárova (pri OSBD), bytový dom Amur (parkovisko) a v Strážach – ul. P. Jilemnického (pri záhradkách), pri ihrisku, v parku, ul. Fr. Hečku, ul. Štefánska, Ul. Švermova.

Od 30. septembra do 7. októbra vo Veľkej – na uliciach Na letisko (potraviny Fresh a pri viadukte), Vodárenskej, Scherfelovej, Novej, Širokej pri učilišti, Stavbárskej, Jarmočnej a pri futbalovom štadióne a v Kvetnici pri klzisku.

Od 7. do 14. októbra na Juhu I a II – parkovisko bytový dom Antimón, za bytovým domom Váh a Bárium a v Spišskej Sobote na Ul. B. Němcovej, pri ZŠ, na Košickej ul., pri cintoríne, na Sobotskom námestí, na Nižanoch pri mostíku a na Ul. Gattingerovej.

Od 14. do 21. októbra na sídlisku Západ – na Ul. 29. augusta, pred bytovým domom Šípka, za cestnými stavbami, pri garážach (pri hoteli Olympia) a v Matejovciach na Ul. Puškinovej, Bezručovej/ J. Kráľa, v Továrenskej štvrti, Ul. Allendeho pri garážach, na Matejovskom námestí a na Lidickej ul.

Od 21. do 28. októbra v centre mesta na Hviezdoslavovej, Levočskej, Sadovej, Baníckej, Bernolákovej, Murgašovej, Okružnej ulici a na Ul. Popradskej brigády a na Juhu III na Suchoňovej,

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM