Monika Vengrínová Rôzne

V meste zanechali viditeľnú stopu: Títo Popradčania si vyslúžili veľkú poctu!

Urobili kus práce, prispeli k rozvoju nášho mesta, zviditeľnili ho doma i v zahraničí. Ľudia, ktorí si zaslúžia minimálne poďakovanie. Šesť Popradčanov za svoju záslužnú činnosť získalo ocenenia mesta na dnešnom slávnostnom mestskom zastupiteľstve.

Ilustračný obrázok k článku V meste zanechali viditeľnú stopu: Títo Popradčania si vyslúžili veľkú poctu!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Na slávnostnom mestskom zastupiteľstve sa dnes predpoludním udelilo šesť ocenení. Cenu primátora mesta Poprad dostali Ján Potocký za výrazný podiel na rozvoji infektológie, za praktické uplatňovanie liečebných metód v zdravotníctve v meste Poprad a v regióne, za dlhodobé lekárske pôsobenie v rámci popradského a slovenského reprezentačného hokeja.

Ďalej Milan Sentpétery za príkladnú a obetavú pedagogickú prácu, za významné zásluhy o rozvoj školstva i za aktívnu podporu mládeže v oblasti športovej a modernej gymnastiky v meste Poprad a Milan Sobanský za aktívny prístup a významné zásluhy v oblasti rozvoja výrobných družstiev, za osobnú angažovanosť v oblasti spoločenského a kultúrneho života, ako aj za šírenie dobrého mena mesta Poprad doma a v zahraničí.

Cenu mesta Poprad za rok 2014 získala riaditeľka Tatranskej galérie Anna Ondrušeková za výsledky dosiahnuté v umeleckej oblasti, za aktívny rozvoj kultúrneho a spoločenského života v meste Poprad a za pozdvihnutie kultúry podtatranského regiónu. Cenu mesta si vyslúžil i bývalý správca farnosti v Spišskej Sobote, toho času už dôchodca Michal Lipták za obetavú duchovnú a pastoračnú činnosť, za osobný podiel na obnove a reštaurovaní interiérových prvkov v Kostole sv. Juraja, za podporu kultúry a cestovného ruchu a za reprezentáciu mesta a osobitne Spišskej Soboty na Slovensku a v zahraničí.

Čestné občianstvo mesta Poprad udelil popradský primátor Miroslavovi Lajčákovi za aktívnu, zodpovednú prácu v diplomacii, ako aj za zviditeľnenie mesta Poprad a za reprezentáciu Slovenska vo svete. Spolu s čestným občianstvom primátor Lajčákovi odovzdal i symbolický kľúč od nášho mesta.

Slávnostnú atmosféru zastupiteľstva podčiarkli prekrásne árie v podaní Adriany Kučerovej a Filipa Tumu.

Slávnostné mestské zastupiteľstvo s odovzdávaním cien
32
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM