Martin Sýkora Krimi

V Poprade zmizlo 150 kosačiek, v Ľubovni zdemolovali bývalý bar

Zlodeji, vlámači a vandali - pod Tatrami ich je na plné priehrštia. Čo dokážu, ukázali v priebehu dvoch dní. V Poprade ide o veľkú lúpež, v Ľubovni o ničenie.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade zmizlo 150 kosačiek, v Ľubovni zdemolovali bývalý bar
Zdroj: Dnes24.sk

Krádež 151 kusov kosačiek

Popradský vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže, ku ktorému došlo v dobe od septembra 2016 do apríla 2017 v jednej z firiem v Poprade – Matejovciach.

„Doposiaľ neznámy páchateľ zo skladu hotových výrobkov poškodenej spoločnosti odcudzil 151 kusov kosačiek na trávu. Spôsobená škoda bola vyčíslená na sumu 36 900 eur,“ informovala hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Trestná sadzba odňatia slobody pre páchateľa takéhoto trestného činu je zákonom stanovená na tri až desať rokov.

Časť zariadenia ukradol, zvyšok zničil

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Stará Ľubovňa začal trestné stíhanie za prečin krádeže spáchaného v súbehu s prečinom poškodzovanie cudzej veci, kde aj z dôvodu vzniku väčšej škody je pre páchateľa stanovená trestná sadzba odňatia slobody až na tri roky.

„Zatiaľ nestotožnený páchateľ v objekte bývalého nočného podniku, na Ul. Prešovskej v Starej Ľubovni, časť zariadenia odcudzil a značnú časť zariadenia poškodil. Odcudzil keramické toaletné misy, mramorové dosky z barových pultov, zbúral a odstránil murované časti boxov na sedenie,“ uviedla Migaľová.

Páchateľ poškodil čalúnenia na boxoch i na barových stoličkách, taktiež zdemoloval elektroinštaláciu. Jeho záujmu neunikli ani stropné sadrokartónové podhľady. Škoda bola predbežne stanovená na viac ako 10 000 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM