Peter Handzuš Rôzne

V popradskej nemocnici odvolali výpovede ďalší lekári

V popradskej nemocnici sa niektorí lekári rozhodli stiahnuť svoje výpovede. Prednosta obvodného úradu v Poprade Milan Baran pre médiá vyhlásil, že vo výpovedi ostalo už len 16 z pôvodných 36 lekárov.

Najviac ohrozené boli oddelenia traumatológie a ortopédie. „Na ortopédii stiahli výpovede všetci, na traumatológii ostal vo výpovedi jeden lekár,“ priblížil Baran. Obe tieto oddelenia by tak od štvrtka (1.12.) mali fungovať normálne. Baran zdôraznil, že bezpečnostný výbor zasadne vo štvrtok popoludní a navrhne núdzový stav v popradskej nemocnici odvolať. Nevylúčil, že niektorí lekári svoje výpovede ešte stiahnu.

„Pracovné príkazy dnes boli doručené 27 lekárom, počas dňa sa situácia zmenila a niektorí lekári svoje výpovede stiahli. Tento stav ešte nie je pevný, obe ohrozené oddelenia však budú plne fungovať a nehrozí tam mimoriadna situácia,“ vysvetlil Baran. Ostatných oddelení v popradskej nemocnici sa výpovede výraznejšie nedotkli. Dôvody, prečo lekári svoje výpovede nakoniec stiahli, Baran nechcel komentovať.

Text: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM