Monika Vengrínová Rôzne

V popradskej nemocnici zaznamenávajú zvýšený počet úrazov: Toto je apel od našich lekárov!

V porovnaní s predchádzajúcim obdobím zaznamenávajú lekári v popradskej nemocnici prakticky každý deň zvýšený počet úrazov. Ide najmä o poranenia, ktoré vznikli v súvislosti so športom. V ktorom čase sa stáva najviac úrazov?

Ilustračný obrázok k článku V popradskej nemocnici zaznamenávajú zvýšený počet úrazov: Toto je apel od našich lekárov!
Zdroj: TASR

Lekári Oddelenia centrálneho príjmu Nemocnice Poprad, a.s. zaznamenávajú zvýšený počet úrazov, predovšetkým u cyklistov a in-line korčuliarov. „Keďže zákon nasadil prilby na hlavy len cyklistom, ešte stále málo ochranných prostriedkov používajú korčuliari. V súvislosti aj s touto informáciou lekári ošetrili výrazne viac poranení hlavy, tiež zlomeniny kľúčnej kosti, zlomeniny zápästia a členku,“ informovala hovorkyňa popradskej nemocnice Sylvia Galajda.

Ako ďalej hovorkyňa uviedla, najviac zranených a následne ošetrených predstavovali deti a mladí ľudia do 40 rokov. Okrem víkendov sa najviac úrazov, podľa jej slov, stáva v pracovné dni medzi 16-tou a 20-tou hodinou.

„Lekári preto apelujú na športovcov, aby pri svojich aktivitách nezabudli na ochranu hlavy i končatín,“ dodala Galajda s tým, že nemenej dôležitým faktorom pri predchádzaní zraneniam je ohľaduplnosť voči ostatnej športujúcej verejnosti.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM