Simona Ivančáková Rôzne

V popradských školách môžete naraziť na naozaj nevšedné krúžky: Krimichémia, malý golfista a to ešte nie je všetko!

Deti trávia svoj voľný čas rôznorodo. Niektoré bežia domov rovno zo školy, iné chodia na záujmové krúžky. Okrem tých klasických ponúkajú popradské školy pre svojich žiakov aj tie z kategórie netradičné. Dievčatá a chlapci tak môžu v našom meste zažiť napríklad aj takéto veci...

Ilustračný obrázok k článku V popradských školách môžete naraziť na naozaj nevšedné krúžky: Krimichémia, malý golfista a to ešte nie je všetko!
Zdroj: TASR

Na Spojenej škole na Letnej ulici patrí k jedným z netradičných krúžkov LEGO krúžok. Okrem toho škola disponuje aj krúžkom školská televízia, v ktorom sú prihlásení predovšetkým siedmaci a ôsmaci. Krúžok úzko súvisí s TV Letná, ktorú škola má.

Deti si užívajú aj krúžok krimichémie

Základná škola na Dostojevského ulici má k dispozícií takmer 50 krúžkov. Medzi tie najzaujímavejšie patrí rozhodne bowling, cesta za poznaním či gymnastika určená výhradne pre chlapcov. Zaujímavým je aj krúžok krimichémie.

Základná škola vo Veľkej zas svojim žiakom ponúka hasičský krúžok, tenis alebo krúžok mladých záchranárov. Na „základke“ na Francisciho ulici sa žiaci zas naučia variť na krúžku zdravo a chutne, ktorý prebieha dokonca dvakrát do týždňa.

Zaujímavými krúžkami disponujú aj na Základnej škole na Jarnej ulici. Do ponuky netradičných sme zaradili krúžok anglickej korešpondencie, letom svetom, spievanky či krúžok malého golfistu.

Naučte sa písať desiatimi prstami na počítači

Orientálny tanec či krúžok tatranských svišťov môžete zažiť na Základnej škole na Komenského ulici. Paletu zaujímavých krúžkov ponúka aj Základná škola na Tajovského ulici. Inforelax, smartík, strelecký, relax či krúžok zážitkového čítania. To je len pár z nich, ktoré sa na tejto škole konajú.

Základná škola na Ul. Mládeže ponúka pre svojich žiakov takmer 60 krúžkov. Medzi tie najzaujímavejšie patrí napríklad čaj o druhej, etiketa a odievanie, Holandsko, Londýn, nemecká kinematografia, ale aj výučba 10-prstového písania na počítači.

Deti, ktoré sú žiakmi Spojenej školy na Partizánskej ulici majú na výber z mnohých zaujímavých krúžkov. Svoj voľný čas tak môžu tráviť napríklad na krúžkoch ergoterapie, muzikoterapie, ľudových tradícií či pri práci s hlinou.

Čítajte tiež:

Vďaka výkonom ich pozná svet, doma sa im veľa slávy ale nedostáva: 3 športovci spod Tatier, o ktorých by ste mali vedieť

Hneď vám tie zábery budú akosi známe: Poprad sa už ocitol vo viacerých klipoch… no uvidíte ho aj vo videu zahraničnej hviezdy!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM