Martin Sýkora Krimi

V poslednej chvíli: Policajný Facebook opätovne zachránil mladý ľudský život

Pred niekoľkými dňami sa na Policajný zbor obrátil mladistvý chlapec so žiadosťou o pomoc. Nebolo to z jeho strany prvýkrát a opäť sa postaral o záchranu ľudského života.

Ilustračný obrázok k článku V poslednej chvíli: Policajný Facebook opätovne zachránil mladý ľudský život
Zdroj: pixabay

Mladistvý chlapec prostredníctvom oficiálnej facebookovej stránky Policajného zboru na Facebooku poslal snímky z konverzácie s mladistvým dievčaťom. Z obsahu správ vyplynulo dôvodné podozrenie zo sebapoškodzovania zo strany dievčaťa a následne aj jej samovražedné myšlienky. Dievča si zvolilo konkrétny dátum svojho úmrtia.

Rýchla reakcia polície

Zaslaná konverzácia bola následne poslaná na príslušné krajské riaditeľstvo Policajného zboru. V priebehu nasledujúcich minút policajti dievča stotožnili a vzápätí lokalizovali.

„Obavy o jej bezpečnosť sa potvrdili. Keďže k problematickému správaniu dochádzalo už istý čas, na spoluprácu bol oslovený aj príslušný sociálny úrad,“ informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Dievčaťu bude poskytnutá odborná pomoc lekárov. Mladý oznamovateľ takto postupoval už druhýkrát. V minulosti už kontaktoval Policajný zbor s podobným problémom prostredníctvom Facebooku. „Na svoju vlastnú žiadosť chce zostať v anonymite. V ďalšej podobnej situácii dostal maloletý oznamovateľ Medailu ministra vnútra,“ dodal Džobanik.

Zdroj: TASR

Sociálne siete pomáhajú

Od spustenia facebookovej stránky Policajného zboru, teda od apríla 2017, zaznamenali policajti aj iné prípady, v ktorých sa na nich so žiadosťou o pomoc obrátili nielen maloletí či mladiství, ale aj dospelí občania Slovenskej republiky a v jednom prípade aj občan Českej republiky. Na základe zaslaných informácií im bola vždy poskytnutá okamžitá pomoc, ktorá viedla k zaisteniu ich bezpečnosti pred hroziacim rizikom.

„Policajný zbor vyzýva všetkých maloletých a mladistvých, aby sa naň obracali s dôverou v akomkoľvek prípade, ak budú mať pocit, že ich rovesníci sú v ohrození, alebo sami potrebujú pomoc,“ vyzval hovorca.

Rovnako všetci ostatní občania Slovenskej republiky môžu v podobných prípadoch kontaktovať Facebook Policajného zboru. „Treba však mať na pamäti, že najrýchlejším spôsobom ako kontaktovať políciu je telefonát na číslo 158. Facebookova stránka nie je v súčasnosti monitorovaná 24 hodín denne, sedem dní v týždni,“ uzavrel Džobanik.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM