Peter Handzuš Krimi

V procese s Bakim S. a spol vypovedajú ďalší svedkovia

Výpoveďou ďalších troch svedkov dnes predpoludním na Okresnom súde v Prešove pokračovalo hlavné pojednávanie s Bakim S., Jurajom J. a Jánom C. Tí sú obžalovaní z rozsiahlej drogovej činnosti.

Proti Bakimu S. je pojednávanie vedené ako voči ušlému a do súdnej siene dnes neprišiel ani Juraj J., ktorý požiadal, aby sa pojednávalo v jeho neprítomnosti. Výpovede svedkov si vypočul len jeden z trojice obžalovaných.

Pred senátom dnes vypovedal ako svedok niekdajší popradský diskdžokej David Z., ktorého do súdnej siene z väzby priviedla eskorta. Uviedol, že jeho známa Michaela Š. ho požiadala, či by nevedel nájsť kupca pre asi dva kilogramy drogy.

Svedok pred súdom uviedol, že cez nejakých ľudí našiel záujemcu a 18. septembra 2008 sa uskutočnilo stretnutie pred jedným z obchodných centier v Poprade. Tam vraj prišiel aj obžalovaný Ján C. a údajne priniesol tovar. Svedok potvrdil, že ho poznal z detstva. Na otázku, či je to jeho tovar, údajne obžalovaný odpovedal, že je len šofér.

Droga sa, podľa svedka, nachádzala na zadnom sedadle auta a išlo o prášok v igelitovom vrecku. Doplnil, že keď si kupec vypýtal vzorku, podal mu vrecko a vtedy ich zatkli. Dodal, že ďalších obžalovaných v tomto procese nepozná.

Výpoveď Davida Z. sa v podstate zhodovala aj so slovami svedkyne Michaely Š., ktorá je rovnako vo väzbe. Tá pred súdom povedala, že o nájdenie kupca ju požiadal Ján C., s ktorým predtým chodila. Drogu údajne nikdy nevidela, vedela iba to, že množstvo je asi 1,7 kilogramu.

Obrátila sa na Davida Z., ktorý nakoniec našiel záujemcu o kúpu. Dodala, že pri nákupnom centre nebola a polícia ju zadržala v nejakej herni. Bakiho S. pozná len z médií a s obžalovaným Jurajom J. vraj telefonovala, keď zháňal Jána C. v čase, keď s ním chodila.

Okrem spomínaných svedkov dnes pred senátom vypovedal aj majiteľ siete predajní, ktorý vlastnil auto, na ktorom sa mali prevážať drogy po Slovensku. Vozidlo vraj požičiaval so šoférom známemu, ale nevedel, aký tovar a komu ho prevážajú.

Hlavné pojednávanie s troma obžalovanými sa začalo 24. januára 2011. Podľa obžaloby obvinení spolu s ďalšími osobami údajne zabezpečovali dovoz, prechovávanie a ďalšiu distribúciu heroínu. Ten mal byť balený na území Turecka do športovej a inej obuvi, od mája 2008 prevezený na územie SR a následne distribuovaný do zahraničia.

K takémuto konaniu vraj došlo najmenej v šiestich prípadoch, pričom jedna zásielka mala obsahovať okolo 20 kilogramov drogy. Časť heroínu mali prechovávať aj v penzióne v Starom Smokovci, kde zaistili desať kg drogy.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM