Peter Handzuš Hokej

V prvom zápase vonku LEV neuspel

Hokejisti HC Lev Poprad nevyhrali ani vo svojom treťom vystúpením v Kontinentálnej hokejovej lige. V pondelok vo svojom premiérovom zápase na ľade súpera podľahli favoritom zo SKA Petrohrad 1:4.

KHL – 4. kolo:
SKA Petrohrad – HC Lev Poprad 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Góly: 4. Weinhandl, 37. Fiodorov, 40. Rybin, 56. Průcha – 1. Novotný. Rozhodcovia: Čerenkov, Semionov – Koršak, Černyšev (všetci Rus.), vylúčení: 4:7 na 2 min, navyše: Arťuchin 10 min za nedovolené bránenie, Petrov 10 min za narazenie na mantinel, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 7000 divákov.

SKA Petrohrad: Štěpánek – Kalinin, Koľcov, Denisov, Grebeškov, Višnevskyj, Semenov – Průcha, Thoresen, Afinogenov – Rybin, Mortensson, Weinhandl – Arťuchin, Neprjajev, Fedorov – Petrov, Klimenko, Makarov

HC Lev Poprad: Duba – Štrbák, Pilař, Sigalet, Lewis, Mezei, Hunkes, Jank, Sekáč – Nagy, Mikúš, Bartečko – Novotný, Špirko, Huna – Chabada, Kristek, Netík – Fabricius, Lundberg, DaSilva

Popradčania odštartovali duel na priam ukážkovo, keď sa už v prvej minúte tešili z gólu. Zaslúžil sa oň Novotný, ktorý za prekvapeného Štěpánka doklepol odrazený puk od mantinelu. Ich radosť však vydržala len tri minúty, keď sa presadil švédsky kanonier Mattias Weinhandl, ktorý v útočnom pásme prekľučkoval nedôslednú obranu a prestrelil brankára Dubu. Lev mohol strhnúť vedenie opäť na svoju stranu, keď po zákernom faule išiel na trestnú Arťuchin, no pokusy Nagya i Mikúša neskončili v bránke. Po napínavom úvode sa tempo spomalilo, viac z hry mali domáci, ale chýbala im presnosť pri zakončení. Najmä Afinogenov, ktorý sa dvakrát dostal do dobrej šance, Duba však už neinkasoval.

Popradčania si pri presilovke v úvode druhého dejstva nedokázali vypracovať lepšie možnosti na zakončenie a potrestať ich mohol v 28. minúte Makarov. Nepodarilo sa mu to a Petrohrad nevyužil ani následnú početnú výhodu. Oba tímy sa sústredili na obranu a chýbali ofenzívne akcie. Keď už to vyzeralo, že druhá časť skončí bez gólov, udreli opäť domáci a hneď dvakrát. V 37. minúte skončil za Dubovým chrbtom puk z hokejky Fiodorova a v 40. upravil na rozdiel dvoch gólov Rybin.

Ak chceli hostia pomýšľať na zvrat, museli sa hneď od úvodu záverečného dejstva vrhnúť do útoku. No stal sa presný opak, keď sa sami oslabili zbytočnými faulmi Hunu, Sigaleta a Štrbáka. Domáci sa počas minút v početnej výhode do útoku nehrnuli a šetrili sily. Do konca duelu sa už sústredili na pozornú obranu a vyrážali do rýchlych protiútokov, ktoré často hasil až Duba. V 56. minúte navyše pridal štvrtý gól Průcha a definitívne rozhodol o víťazstve domácich.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM