Monika Vengrínová Futbal

V Spišskom Bystrom sa hral halový futbal. O pohár FAM Poprad súťažili starší aj mladší žiaci

Telocvičňa v Spišskom Bystrom privítala mladších a starších žiakov mužstiev z podtatranského regiónu. Tí tu odohrali halový futbalový turnaj o pohár FAM Poprad. Jednotlivé mužstvá boli do veľkej miery vyrovnané.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskom Bystrom sa hral halový futbal. O pohár FAM Poprad súťažili starší aj mladší žiaci
Foto: Monika Vengrínová

Turnaj sa odohral systémom každý s každý a to v čase 12,5 minúty u mladších žiakov a po 15 minút si zahrali starší žiaci. Chlapci počas celého turnaja dokazovali, že v zúčastnených kluboch sa s nimi seriózne pracuje a divákom tak ukázali svoje kvality.

V kategórii mladších žiakov prekvapujúco vyhrali chlapci zo ZŠ v Spišskom Bystrom, ktorí sa s prehľadom stali víťazmi všetkých zápasov turnaja. Organizátori turnaja ocenili aj najlepších jednotlivcov, ktorými sa v kategórii mladších stal Patrik Šimonovič zo ZŠ Spišské Bystré ako najlepší hráč turnaja a za najlepšieho brankára vyhlásili Alexa Lopatovského z MŠK Slavoj Spišská Belá. Najlepším strelcom sa stal z FAM Poprad Matúš Janoška.

„S výkonmi svojich zverencov som spokojný. Odohrali sme turnaj na dobrej úrovni. Na viac zatiaľ nemáme, ale teší ma, že chlapci začali napredovať správnym smerom. Bola to dobrá príprava na náš najväčší halový turnaj FAM Poprad, ktorý odohráme už túto sobotu 09.02.2013 v ARÉNE Poprad,“ hovorí Milan Molnár, tréner mladších žiakov FAM Poprad.

V kategórii starších žiakov tuhý boj o celkové prvenstvo zviedli chlapci FAM Poprad a FK 05 Levoča. Nakoniec sa vďaka skóre z víťazstva tešili chlapci z Levoče. Najlepším hráčom turnaja sa stal Patrik Sipko z FK 05 Levoča, najlepší brankár bol Nikolas Brixi z MŠK Slavoj Spišská Belá a FK 05 Levoča mali najlepšieho strelca – Alojza Šimoniča.

Z turnaja sa tešil i tréner starších žiakov FAM Poprad Vladimír Baran: „Bol to náš druhý halový turnaj a s priebehom i výsledkom môžem vyjadriť spokojnosť. Naše zápasy s mužstvami FK 05 Levoča a aj s MŠK Slavoj Spišská Belá boli napínavé až do poslednej chvíle a v takých kvalitných zápasoch môžu žiaci ukázať svoje schopnosti a kvality. Najbližšie nás čaká turnaj v Aréne Poprad, kde sa musíme pripraviť na minimálne takých ťažkých súperov, ako boli v sobotu na turnaji“.

Halový turnaj v Spišskom Bystrom - žiaci
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM