Martin Sýkora Futbal

V spišskom derby Poprad ťahal za kratší koniec: Problémy so zakončením

Popradskí futbalisti v sobotu v 13. kole druhej ligy privítali na domácom trávniku susedov zo Spišskej Novej Vsi. V derby sa body nedelili, odviezli si ich hostia.

Ilustračný obrázok k článku V spišskom derby Poprad ťahal za kratší koniec: Problémy so zakončením
Foto: Martin Sýkora

FK Poprad sa chcel dostať na dostrel k súperom z vyšších tabuľkových priečok. Hosťom zo Spišskej Novej Vsi chcel vrátiť prehru a dokázať postupne zlepšujúci sa herný obraz.

Prvý polčas nezastihol hostiteľom v najlepšej forme. Boli to práve Spišiaci, ktorí boli futbalovejší, aktívnejší a pohyblivejší. Popradčania súperovi aktivitou ťažko konkurovali. Hostia sa presadzovali najmä v strede poľa svojou rýchlosťou a kombináciou, z čoho vznikol aj prvý gól. V 27. minúte prekabátil popradskú obranu Čekovský, na ktorého zakončenie bol krátky aj brankár Malec.

V polčasovej prestávke museli v kabíne domácich padnúť tvrdšie slová. Do druhej 45-minútovky totiž nastúpil FK Poprad badateľne aktívnejšie – vypracoval si viacero šancí, ale gól stále neprichádzal. O probléme s koncovkou vie už aj tréner František Šturma, ktorý v útoku prestriedal. Spišiaci napokon udreli druhý krát. Druhý presný zásah do Malecovej siete pridal v 57. minúte opäť Čekovský z pokutového kopu, ktorému predchádzala zbytočná situácia a zákrok v 16-tke hostiteľov. FK sa podarilo ešte zdramatizovať zápas v 77. minúte Maťašom, ale na vyrovnanie skrehnutí diváci už čakali márne. Spišská Nová Ves si po tesnom, no zaslúženom víťazstve odviezla spod Tatier plný bodový zisk.

FK Poprad - FK Spišská Nová Ves
23
Galéria
Foto: Martin Sýkora

FK Poprad – FK Spišská Nová Ves 1:2 (0:1)
Góly: 77. Maťaš – 27. a 57. Čekovský (prvý z 11 m), rozhodovali: Michlian – Barenčík, Ličko, ŽK: Kica – Dunajčan, Zekucia, diváci: 490

FK Poprad: Malec – Hatok (63. Lipták), Daško, Tropp, Kica, Maťaš, Lupčo, Bilas, Gruca (46. Šuľa), Ferenc, Ujčík (55. Alekou)
FK Spišská Nová Ves: Gaborčík – Dunajčan, Boroš, Sedláček, Zekucia, Vantroba (90. Baranyi), Adekuoroye, Sirko, Kanu, Palutka (63. Kováč), Čekovský (80. Vilkovský)

Video: Peter Handzuš / Zdroj: YouTube.com

Branislav Ondáš, tréner FK Sp. N. Ves: „Vyšiel nám zámer hrať v Poprade aktívne. Chceli sme robiť problémy popradskej defenzíve, vytvoriť si šance a streliť gól, čo sa nám podarilo. Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. V druhom polčase mali domáci viac z hry, prebrali iniciatívu a využili jednu chybu v našej defenzíve na strelenie gólu. Mali tam aj iné závary, ktoré mohli skončiť gólom, ale naša obrana to ustála a dnes si vezieme z Popradu tri cenné body.“

František Šturma, tréner FK Poprad: „Som veľmi nespokojný s prvým polčasom. Naši hráči ho odchodili a hráči, ktorí nebudú chcieť bojovať za FK Poprad, tak v ňom nemôžu pôsobiť ďalej. Buď sa za tri zápasy rapídne zmení prístup niektorých hráčov, alebo sa budeme musieť rozlúčiť. Súperovi sme na oba góly v podstate prihrali. Pri prvom hrubá chyba Kicu, pri druhom zlé postavenie brániacich hráčov a hlúpa penalta. Beriem to tak, že to bola obrovská hrubá chyba našej obrany. Druhý polčas občas niesol parametre, že by som aj bol spokojný – tlačili sme sa dopredu, snažili sme sa. My máme stále obrovský problém dať gól, nemáme typy hráčov, ktorí sú dôrazní v 16-tke a vedia zakončiť. Gratulujem súperovi k trom bodom a my musíme ísť ďalej.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM