Martin Sýkora Samospráva

V stredu pokračuje zasadanie poslancov: Pčola trvá na vyjadrení primátora

Minulotýždňové zasadanie popradských mestských poslancov bolo prerušené. Vedenie mesta nemalo v pléne väčšinu, aj preto sa schôdza prerušila - pokračuje v stredu.

Ilustračný obrázok k článku V stredu pokračuje zasadanie poslancov: Pčola trvá na vyjadrení primátora
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Prerušené zastupiteľstvo

Podľa Igora Wzoša sa mesto ocitlo v zložitej situácii. „V záujme toho, aby mesto ďalej napredovalo, aby boli zachované všetky jeho funkcie a nevznikol chaos, sme sa s klubmi dohodli, že prerušujem toto zasadnutie zastupiteľstva,“ povedal viceprimátor. Podľa neho sú v programe zásadné úlohy.

Zasadnutie mestského zastupiteľstva, ktoré sa malo začať o 9.00 h, bolo prerušené dvakrát. Vedenie mesta opúšťa druhý viceprimátora Pavol Gašper, ktorý svoj odchod ohlásil pred zasadaním. Prvý viceprimátor, ktorý zastupoval primátora, sa rozhodol zasadanie zastupiteľstva pragmaticky prerušiť. „Chceli sme sa zodpovedne rozhodnúť, ako budeme pokračovať ďalej. Keď dnes spočítame hlasy poslancov, tak by to bolo 50 na 50 a nemá zmysel pokračovať ďalej v takomto zastupiteľstve. Občania potrebujú schváliť body, aby sme mohli pokračovať v zásadných investičných akciách. Z titulu zodpovednosti je lepšie zasadnutie prerušiť a dohodnúť sa za stolom a vrátiť sa k nemu,“ objasnil Wzoš.

Foto: Martin Sýkora

Sily sa preskupili, Pčola trvá na vyjadrení sa primátora

Poslanci okolo Štefana Pčolu reagovali na vyjadrenie primátora Jozefa Švagerka, ktorý vo svojom vyhlásení potvrdil, že je pripravený odstúpiť. Neuviedol však, či tak urobí, a ak áno, tak kedy. V mestskom zastupiteľstve sa tak rysuje zaujímavá situácia. „Náš klub nezávislých poslancov potvrdzuje svoje nezmenené stanovisko ku vyhláseniu, ktoré sme dali pred konanim zastupiteľstva. Žiadame primátora mesta Poprad o jasné stanovisko ku vzniknutej situácii. Do tej doby nebudeme schvaľovať finančné, majetkové a strategické zámery mesta,“ potvrdil Pčola.

Zasadanie mestského zastupiteľstva sa uskutoční v stredu 30. augusta. Poslanci a primátor rozhodnú, akým smerom sa Poprad vyberie v najbližších dňoch.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM