Martin Sýkora Samospráva

V stredu ráno bolo na staniciach rušno: Kontroloval sa stav občanov bez domova

Kontrola a monitoring občanov bez strechy nad hlavou sa v Poprade konajú pravidelne. V stredu ráno sa sociálne pracovníčky zamerali najmä na autobusovú a železničnú stanicu.

Ilustračný obrázok k článku V stredu ráno bolo na staniciach rušno: Kontroloval sa stav občanov bez domova
Zdroj: Dnes24.sk

V stredu 5. októbra 2016 v skorých ranných hodinách sa na teritóriu mesta Poprad uskutočnila preventívno – bezpečnostná akcia zameraná na kontrolu a monitorovanie občanov bez domova. Akcie sa zúčastnili pracovníčky sociálneho odboru MsÚ v Poprade v úzkej súčinnosti s príslušníkmi mestskej polície.

Kontroly po celom meste

„Kontrolu sme vykonali na viacerých miestach v meste Poprad s dôrazom na stanice ŽSR a SAD, okolie Tatranského námestia a priestory pod viaduktom na sídlisku Západ,“ informoval náčelník Mestskej polície Poprad Štefan Šipula. „Zámerom bolo zmonitorovať miesta, kde sa zdržiavajú a prespávajú tieto osoby a zároveň im ponúknuť možnosť využiť Zariadenie sociálnych služieb pre osoby bez prístrešia na Levočskej ulici ako aj vojenský stan postavený v areáli zariadenia,“ doplnila Petra Zavacká zo sociálneho odboru MsÚ.

PREČÍTAJTE SI AJ: Popradskí bezdomovci sa chystajú na zimu: Mesto im už pripravilo stan

Niektorí sa presvedčiť nedajú

Aj napriek výraznému ochladeniu bolo počas akcie nájdených viacero bezdomovcov prespávajúcich v improvizovaných príbytkoch. „Možnosť prespať v stane na Levočskej ulici viacerí privítali, sú však medzi nimi stále aj takí, ktorí uprednostňujú život na ulici. A presvedčiť ich na zmenu nedokážu neraz ani ich najbližší,“ vysvetlila Zavacká.

Preventívno bezpečnostnej akcie sa zúčastnilo 10 mestských policajtov a 2 pracovníčky sociálneho odboru Mestského úradu Poprad. Zariadenie sociálnych služieb pre občanov bez prístrešia na Levočskej ulici má kapacitu 35 osôb, vojenský stan postavený v areáli zariadenia ďalších 10–12 lôžok. Vo vojenskom stane sa počas minulej zimy vystriedalo 54 bezdomovcov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM