Martin Sýkora Rôzne

V Tatrách je bežkárom počas zimy k dispozícii viac ako 61 kilometrov tratí

V regióne Vysokých Tatier už spustili prevádzku v niektorých lyžiarskych strediskách, okrem zjazdového si však môžu návštevníci užiť aj bežecké lyžovanie.

Ilustračný obrázok k článku V Tatrách je bežkárom počas zimy k dispozícii viac ako 61 kilometrov tratí
Zdroj: TASR

Strediskom je Štrbské pleso

Počas tejto zimnej sezóny bude v Tatrách k dispozícii viac ako 61 kilometrov upravovaných bežeckých tratí, pričom najväčším strediskom bežeckého lyžovania je Štrbské Pleso. Práve Areál bežeckého lyžovania Snow ponúka osem profesionálne upravovaných bežeckých okruhov v dĺžke od 500 metrov do piatich kilometrov. Vďaka umelému zasnežovaniu je možné ich využívať počas celej zimnej sezóny.

„Strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a ich okolie ponúkajú ďalších spolu 30 kilometrov bežeckých tratí ľahkej a strednej náročnosti. Na svoje si tak prídu pokročilí, ale aj začiatočníci,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Veronika Littvová.

Beh na lyžiach aj na golfovom ihrisku

V Tatranskej Lomnici je k dispozícii trojkilometrový okruh Jamy, ďalšie viac ako dva kilometre tvorí trať Kolbisko a z kempu do Starej Lesnej vedie 12-kilometrový upravený chodník. V okolí Smokovcov môžu návštevníci využiť trate Kyselka – Grand hotel Bellevue a Starý Smokovec – Vyšné Hágy.

„Golfový areál Black Stork vo Veľkej Lomnici sa v zime tiež mení na bežkárske stredisko s viac ako desiatimi kilometrami tratí,“ upozornila Littvová s tým, že k dispozícii je tu päť okruhov od 1,3 do 3,9 kilometra. Bežkári však môžu využívať na tento druh športu aj cyklochodník medzi Spišskou Belou a Tatranskou Kotlinou, ktorý ponúka nenáročnú bežeckú stopu dlhú deväť kilometrov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM