Monika Vengrínová Rôzne

V Tatrách pribudne 250 parkovacích miest: Pozrite, čo postavia pre motoristov!

Do Tatier neustále prúdia davy turistov. Prichádzajú za športom, turistikou, či relaxom. A všetci potrebujú niekde zaparkovať. Najmä v hlavných tatranských strediskách je však parkovanie problémom. Nedostatočný počet parkovacích miest má aktuálne v Starom Smokovci zlepšiť výstavba podzemných garáží.

Ilustračný obrázok k článku V Tatrách pribudne 250 parkovacích miest: Pozrite, čo postavia pre motoristov!
Zdroj: TASR

Výstavba garáží momentálne prebieha v Starom Smokovci pri údolnej stanici pozemnej lanovky na Hrebienok. S prácami sa začalo už v minulom roku a v tomto by, podľa informácií, ktoré má Mestský úrad vo Vysokých Tatrách, mala byť stavba dokončená.

Podľa Petra Nováka, vedúceho oddelenia územného plánovania, výstavby, životného prostredia a dopravy mesta Vysoké Tatry, by sa do užívania malo dostať 250 parkovacích miest na troch podzemných podlažiach. Investorom stavby je súkromná spoločnosť.

„S parkovaním na území mesta sú problémy najmä v čase sezóny, kedy sa konajú masové podujatia, ako sú napríklad Medvedie dni, či v zime Ice Masters. Najväčší problém je v hlavných strediskách, a to v Tatranskej Lomnici a v Starom Smokovci,“ uviedol Novák s tým, že nedostatočné parkovacie plochy je potrebné vyriešiť napríklad aj vo Vyšných Hágoch, či v Tatranskej Kotline.

Ako Novák ďalej dodal, taktiež sa začínajú práce na spracovaní koncepcie statickej dopravy pre Tatranskú Kotlinu, Tatranskú Lomnicu a Vyšné Hágy: „Ale tak ako vždy, máme problém nielen s financiami, ale aj s pozemkami, keďže samospráva je vlastníkom len časti pozemkov na území mesta Vysoké Tatry“.

V Starom Smokovci vyrastajú nové garáže
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM