Martin Sýkora Rôzne

V Tatrách sa ešte stále lyžuje: Kde sú podmienky stále ešte veľmi dobré?

Máj klope na dvere, ale milovníci lyžovania sa vo Vysokých Tatrách ešte stále môžu do sýtosti vyblázniť. Vo vyššej nadmorskej výške to na lyžiach stále ide.

Ilustračný obrázok k článku V Tatrách sa ešte stále lyžuje: Kde sú podmienky stále ešte veľmi dobré?
Zdroj: Dnes24.sk

Najväčší prevádzkovateľ horských stredísk v Nízkych a Vysokých Tatrách hodnotí aktuálnu lyžiarsku sezónu ako veľmi dlhú a úspešnú. V tatranských strediskách sa lyžuje už 153 dní a predpokladá sa, že vo Vysokých Tatrách a v Jasnej sa pri priaznivých poveternostných podmienkach bude lyžovať ešte aj prvý májový víkend.

„Oproti minulým rokom nám túto zimu počasie veľmi prialo, snehové podmienky boli výborné, čo sa prejavilo v raste návštevnosti našich stredísk,“ skonštatoval predseda predstavenstva prevádzkovateľa horských stredísk Bohuš Hlavatý.

Na lyžiarskych svahoch v Jasnej a Vysokých Tatrách tvorili domáci návštevníci 68 %, pričom ich podiel výrazne narástol. Nasledovali klienti z Poľska (14 %) a Českej republiky (8 %).

Aj keď väčšina lyžiarskych stredísk už má po sezóne, v Tatranskej Lomnici – Lomnickom sedle sa ešte stále dá dobre zalyžovať. Podľa meteo.sk sa na lyžiarskom svahu stále nachádza vrstva 85 cm snehu. Lyžovaniu tu teda stále nedozvonilo.

Zdroj: TASR/iMeteo.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM