Rôzne

V Tatrách sa odohrá stretnutie vysokopostavených štátnikov: Zahraniční ministri aj o kríze na Ukrajine!

Po troch rokoch, keď sa na Štrbskom Plese konal summit prezidentov V4, sa na rovnakom mieste za spoločným rokovacím stolom stretnú ministri zahraničných vecí krajín V4 a predstavitelia skupiny severských a baltických krajín (NB8). Vieme, ktorým témam sa budú venovať.

Ilustračný obrázok k článku V Tatrách sa odohrá stretnutie vysokopostavených štátnikov: Zahraniční ministri aj o kríze na Ukrajine!
Zdroj: Dnes24.sk

Zasadnutie prebehne 12. a 13.marca v Grand Hoteli Kempinski na Štrbskom Plese a témou rokovaní bude nielen energetická bezpečnosť, východné partnerstvo, ale aj súčasná situácia na Ukrajine.

„Sme nesmierne hrdí na to, že sa u nás bude opäť konať stretnutie štátnikov najvyššej úrovne,“ povedala Kathrin Noll, generálna manažérka Grand Hotela Kempinski High Tatras. V roku 2012 hostil hotel summit prezidentov V4. 

Na tomto stretnutí budú Vyšehradskú skupinu reprezentovať minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák, maďarský minister Péter Szijjártó, poľský minister Grzegorz Schetyna a Českú republiku bude zastupovať prvý námestník ministra Petr Drulák.

Vo štvrtok popoludní sa ministri zídu na plenárnom zasadnutí v kongresovej sále Gerlach pod predsedníckou taktovkou slovenského ministra Miroslava Lajčáka a dánskeho šéfa diplomacie Martina Lidegaarda. O energetickej bezpečnosti bude hovoriť podpredseda Európskej komisie pre energetiku Maroš Šefčovič. V piatok sa na pracovných raňajkách zúčastní aj ukrajinský minister zahraničných vecí Pavlo Klimkin.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM