Martin Sýkora Kultúra

V Tatrách zvýšený výskyt medveďov: Začali sa Medvedie dni, potrvajú päť dní

Vo Vysokých Tatrách zaznamenáva v najbližších dňoch extrémne zvýšený výskyt medveďov. Na Hrebienku sa začal najnavštevovanejší tatranský detský festival Medvedie dni.

Ilustračný obrázok k článku V Tatrách zvýšený výskyt medveďov: Začali sa Medvedie dni, potrvajú päť dní
Zdroj: OOCR Region Liptov

10. ročník – 5 dní

Obľúbený festival oslavuje okrúhle jubileum. 10. ročník potrvá päť dní, t. j. do nedele 6. augusta. „Deti sa môžu tešiť na desať animačných stanovíšť zameraných na postreh, pamäť, presnosť a pohyb medveďov, na nafukovaciu lezeckú stenu, lanové prekážky, šípky, lezeckú sieť medzi stromami alebo na stanovište s názvom Ako sa hrabe medveď v kontajneri,“ informovala hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR) Zuzana Fabianová. Oddnes do piatka 4. augusta sa v nadmorskej výške 1285 metrov uskutoční tanečná škola pod vedením umeleckého súboru Lúčnica.

O zábavu sa postará aj Divadlo Maškrta, Vintage Cirkus, Divadlo Piki, vystúpi i SĽUK s predstavením Gašparko a ďalšie divadelné súbory. Dieťa, ktoré si so sebou na festival prinesie plyšového medveďa, dostane darček.

Zmena organizácie dopravy

V súvislosti s podujatím čaká mesto Vysoké Tatry aj zvládnutie dopravnej situácie. „Sme v úzkej komunikácii s mestskou a dopravnou políciou. Pre návštevníkov je pripravených 14 parkovacích plôch vyznačených na prehľadnej mapke k organizácii dopravy počas Medvedích dní zverejnenej na internetových stránkach vt.sk a regiontatry.sk. Takisto sú pripravené dočasné dopravné značenia, ako aj zmena organizácie dopravy v Starom Smokovci,“ uviedol Martin Šabľa z TMR, ktorý stojí za myšlienkou Medvedích dní.

Na festival bude nepretržite a podľa potreby jazdiť pozemná lanovka zo Starého Smokovca na Hrebienok. Peší návštevníci môžu využiť značkovaný chodník alebo príjazdovú komunikáciu. Organizátori očakávajú tento rok rekordnú návštevnosť, vlani podujatie počas štyroch dní navštívilo 37 000 ľudí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM