Peter Handzuš Hokej

V Žiline sa rozlúčili s Kopeckým a Kloudom, tréner je prekvapený

S dvojicou útočníkov sa rozlúčili v extraligovom hokejovom klube MsHK DOXXbet Žilina. Po vysokej prehre 2:7 v nedeľňajšom zápase na Slovane, hoci v ňom nehrali, si už v tíme trénera Antona Tomka nezahrajú český legionár Jan Kopecký a Peter Klouda.

Ich odchod je pomerne nečakaný, veď po 11. odohraných zápasoch v tejto sezóne sa v tímových štatistikách obaja nachádzali na popredných priečkach. Kloudovi s 9 bodmi (1+8) patrilo druhé miesto, Kopecký so 7 bodmi (2+5) figuroval na štvrtom. „Momentálne k tomu nemôžem nič povedať, len toľko, že som sa s vedením dohodol na rozviazaní zmluvy. Podobne je na tom aj Kopecký. Už v utorok, ak sa podarí všetko vybaviť, by som mal hrať za Poprad,“ vyjadril sa pre hokejportal.sk Peter Klouda.
Práve v Poprade Klouda s hokejom začal, odohral zaň tri sezóny, no najväčšie úspechy dosiahol v HKM Zvolen, kde odohral až šesť sezón. Tam sa aj v ročníku 2007/08 stal najproduktívnejším hráčom a s 50 bodmi aj najlepším nahrávačom extraligy v základnej časti. V nasledujúcej sezóne však odišiel do Žiliny výmenou za Petra Siváka.
Jan Kopecký na Slovensku najskôr hrával za MHK 32 Liptovský Mikuláš (2004/05), pričom krátky čas bol aj v Poprade. V sezóne 2006/07 sa dohodol so Zvolenon, za ktorý odohral dva ročníky. Ďalšiu odohral na východe Slovenska v drese HC Košice s ktorými získal majstrovský titul.
Informácia o odchode oboch hráčov zaskočila aj trénera Tomka. „To prečo odišli, by vám asi vedel povedať generálny manažér. Ja som za to dozvedel od hráčov, ktorí len prišli za mnou a povedali mi, že odchádzajú. Je jasné, že nám budú chýbať, obaja boli produktívni a boli aj vodcovskými osobnosťami,“ uviedol pre TASR Anton Tomko.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM