Martin Žákovič Hokej Hokej

Vandasov prvý hetrik medzi mužmi

Mužom nedeľného zápasu Popradu s Trenčínom bol bez debaty popradský útočník Michael Vandas, ktorý strelil všetky góly svojho mužstva a veľkou mierou sa tak zaslúžil o triumf Podtatrancov.

Ilustračný obrázok k článku Vandasov prvý hetrik medzi mužmi
Zdroj: TASR

Zaujímavosťou je, že prvé dva góly padli z presiloviek z takmer navlas rovnakých situácií. „V takomto zložení sme v početnej výhode hrali prvý raz. Povedali sme si pred nimi, že budeme viac strieľať. Ja som mal akurát to šťastie, že som obe Hvilove rany tečoval,“ hovoril po zápase talentovaný útočník, ktorý proti trenčianskej Dukle zaznamenal medzi mužmi svoj vôbec svoj prvý hetrik v kariére.

„Väčšinou sa pred zápasmi akosi špeciálne pripravujem, no teraz to tak nebolo.“ Popradčan tak darmo hľadal recept na svoje streleckú efektivitu. „Pred ďalším kolom ostáva snáď len dobre sa vyspať,“ prehodil Vandas, ktorý priznal, že výhra domácich bola naozaj veľmi tesná. „Počas celého zápasu sme spálili niekoľko dobrých šancí. Po kontaktných góloch Trenčína sme sa trocha triasli o výsledok, no napokon sme to zvládli,“ vydýchol si Michael. Čo podľa neho rozhodlo? „Bojovnosť a srdce. Na ľade sa to ukázalo,“ odvetil bez váhania.

Radi by vyhrávali pravidelne

Poprad tak vďaka Vandasovmu hetriku zabodoval naplno, no opäť potvrdil, že v extralige je mužstvom dvoch tvárí. Kým na vlastnom ľade to „kamzíkom“ celkom ide a väčšinou okrem bodov vyprodukujú aj pozerateľný hokej, u súperov vyhrali len raz. Od prvého kola a výhre v Skalici tak z klzísk svojich súperov body nenosia. V tabuľke im tak chýbajú k pokojnejšej atmosfére. „Hokej je vrtkavý. Raz ste hore, inokedy dole. Verím, že konečne začneme vyhrávať pravidelne. Trápime sa strelecky, no do reprezentačnej prestávky máme ešte niekoľko zápasov a snáď to zlomíme aj v koncovke,“ dúfa Vandas. Trojgólového strelca po odchode do šatne čakajú okrem pochvaly od trénerov aj menej príjemné povinnosti a to stretnutie s pokladníkom mužstva. „Uvidíme, čo na to chalani v kabíne,“ usmieval sa Vandas.

Hetrik Michaela Vandasa
1
Galéria
HK Poprad – Dukla Trenčín
20
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM