Monika Vengrínová Rôzne

Varíte najlepší guľáš široko-ďaleko? Príďte to dokázať do Spišskej Soboty

Už túto sobotu máte možnosť ukázať svoje kulinárske umenie a navariť ten najlepší guľáš. Po deviatykrát sa totiž bude v Spišskej Sobote konať súťaž vo varení guľášu pod záštitou tunajšieho dobrovoľného hasičského zboru. Súťažiť môže každý.

Ilustračný obrázok k článku Varíte najlepší guľáš široko-ďaleko? Príďte to dokázať do Spišskej Soboty

Spišskosobotský putovný kotlík je už medzi súťažami podobného typu pojmom. Každoročne sem prichádzajú tímy nielen z Popradu, ale i z celého Slovenska, pričom maximálny počet súťažiacich družstiev bol úctyhodných 29. Príďte tento rok ten najlepší guľáš navariť vy so svojim tímom. Nemusíte sa prihlasovať, stačí, keď prídete v sobotu 24.mája do Spišskej Soboty a prinesiete si so sebou kotlík a suroviny na váš guľášik.

„V tento deň začíname presne o deviatej hasičskou trúbou, na to zaznie štátna hymna a na stožiar vztýčime vlajku. Hneď na to minuloročný víťaz podpáli všetkým súťažiacim pod kotlami a môžu začať variť. Guľáš musí byť hotový do pol jednej,“ informuje organizátor súťaže Jozef Kocún.

Udeľujú sa dve ceny. Jedna divácka, kedy návštevníci podujatia hodnotia najlepší guľáš a svojmu favoritovi udeľujú certifikát. Kto dostane certifikátov najviac, získava divácku cenu. Hlavnou cenou je Spišskosobotský putovný kotlík, ktorý sa draží. Tím, ktorý ponúkne za kotlík najvyššiu cenu, stáva sa jeho majiteľom na jeden rok a jeho meno bude zverejnené na danom kotlíku. Peniaze pôjdu na podporu dobrovoľného hasičského zboru. „Najvyššia cena za vydražený kotlík bola doposiaľ 555 eur. Je to recesistická vec, ale zatiaľ nám to funguje. Aj tento rok sú všetci srdečne vítaní, tešiť sa môžete i na živú hudbu,“ dodal organizátor.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM