Tlačové správy

Vedenie PSK nakladá s peniazmi nemorálne: Za čestnosť výpoveď!

Kandidát na prešovského župana a na poslanca vyššieho územného celku (VÚC) Pavol Gašper hovoril o rozhadzovaní peňazí vedením kraja a o arogantnom riadení VUC z pozície moci.

Ilustračný obrázok k článku Vedenie PSK nakladá s peniazmi nemorálne: Za čestnosť výpoveď!
Zdroj: Pavol Gašper

Strach a vydieranie

Popradský kandidát na predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Pavol Gašper hovorí o nemorálnom nakladaní s krajskými peniazmi a arogancii moci. „Je to efektívne, keď kraj zrekonštruuje budovu za 150 000,– EUR a podobná oprava inej budovy v susedstve bola zrealizovaná za niekoľkonásobne nižšiu čiastku? Je to morálne, keď riaditeľovi krajského podniku dajú inštrukcie, aby prevzal a zaplatil nedokončenú zákazku?“ pýta sa Gašper.

Zdroj: Pavol Gašper

Za transparentnosť vyhadzov

Podľa popradského manažéra sú nadchádzajúce voľby dôležitým súbojom medzi straníckosťou a transparentnosťou, medzi slobodou a strachom. „Je to správne, keď riaditeľovi krajského podniku jasne odporúčajú, kto by mal vyhrať výberové konanie na dodávku určitej komodity, hoci prieskumy trhu vyšli v neprospech tohto dodávateľa? Je to morálne, keď bol tento riaditeľ prepustený po tom, čo vybral najvhodnejšieho, nie odporúčaného dodávateľ?“ doplnil popradský exviceprimátor.

Spravodlivosť pre okresy

Podľa Gašpera by mali byť financie rozložené transparentne a spravodlivo po celom kraji. „Sú veci, ktoré musia byť, napríklad rekonštrukcie ciest a mostov. K tomu patrí aj vybudovanie nových ciest, údržba škôl i sociálnych zariadení. Tu by sa kraj nemal deliť na županovi priľahlú časť, županovi spriaznenú časť a zbytok kraja – príkladom by mohla byť cesta z Nižného Slavkova do Bijacoviec.

Zdroj: Pavol Gašper
Zdroj: Pavol Gašper

„Sú tu aj veci, ktoré hovoria o športe, kultúre a drobnejšej infraštruktúre, ktorú môže realizovať VÚC – tu je priestor pre participatívny rozpočet,“ vysvetlil kandidát na krajského šéfa, podľa ktorého by ľudia v jednotlivých okresoch mali dostať na výber, čo chcú vo svojom regióne realizovať.

„Prakticky to vidím tak, že verejnosť dostane ponuku s vecnou náplňou od PSK a ľudia sa rozhodnú, čo vlastne chcú – cyklochodník, jazierko, protipovodňové opatrenia, poľnohospodárske záhrady alebo zlepšenie podmienok miestnej strednej školy. Nech do určitej miery rozhodnú samotní občania,“ konštatoval manažér.

(Politická reklama) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Pavol Gašper
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM