Monika Vengrínová Rôzne

Veľká premiéra prvákov na popradskom gymnáziu: Takto prežívali svoj deň D!

Dva mesiace ničnerobenia, oddychu, prípadne letných brigád skončili a žiaci sa opäť hromadne vrátili do školských lavíc. Stovky z nich po prvý raz. Svoju premiéru si v stredu odkrútili aj prváci na Gymnáziu na Kukučínovej ulici v Poprade. Boli sme sa pozrieť, ako to tu v prvý školský deň vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku Veľká premiéra prvákov na popradskom gymnáziu: Takto prežívali svoj deň D!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Posledný prázdninový deň zrejme mnohí prežili skôr v strese a plní očakávania ako v absolútnej pohode. Vedeli totiž, že už v stredu ich čaká prvý veľký deň – premiéra na strednej škole. 2.septembra o 9:00 hodine ráno sa tak všetci žiaci Gymnázia na Kukučínovej ulici stretli pred budovou školy.

Tí starší si mali čo povedať, veď so svojimi spolužiakmi sa stretli po dvoch mesiacoch. Tí mladší sa nesmelo rozhliadali okolo seba a po chvíli si už aj oni našli tú svoju triedu a pomaly sa zoznamovali so svojimi novými spolužiakmi. Na tvárach mnohých sa zračili obavy, ale i očakávania.

Plná očakávania prišla v prvý školský deň na gymnázium aj Júlia: „Veľmi som sa tešila, chcela som zažiť niečo nové. Čakám, že tu bude skvelý kolektív, noví a skvelí ľudia“.

S podobnými pocitmi do novej školy prichádzal aj jej spolužiak z vedľajšej triedy. „Pocity mám celkom dobré, na dnešný deň som sa tešil, tak uvidím, čo všetko nové tu bude. Ale myslím si, že tu bude celkom dobre,“ povedal Frederik, ktorý si toto gymnázium vybral, lebo sa mu zapáčilo.

Úplne inak svoj prvý veľký deň na strednej škole vníma Klaudia, ktorá sa do novej školy netešila. „Bojím sa, že si tu nenájdem kamarátov, je to také divné. Zatiaľ nemám ani žiadne očakávania,“ prezradila.

Začiatok školského roka na Starom Gympli
23
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM