Martin Sýkora Iné športy

Veľké mená bojových umení v Poprade: Seminár bol venovaný deťom

Pod Tatrami sa stretli veličiny v oblasti bojových umení. Popradský Extreme Combat Club (ECC) ich pozval, aby sa deti naučili aj niečo iné, ako trénujú v telocvični.

Ilustračný obrázok k článku Veľké mená bojových umení v Poprade: Seminár bol venovaný deťom
Zdroj: Dnes24.sk

Deti plné nových zážitkov a skúseností

Seminár, ktorý sa uskutočnil v Poprade, bol prehliadkou toho najlepšieho, čo bojového umenia v Európe ponúkajú. A to všetko bolo primárne určené deťom z ECC.

"Deti z nášho klubu takto získavajú ucelenejší prehľad na bojové umenia. Následne si deti vyberú to, čomu sa budú chcieť venovať,“ povedal šéf ECC a organizátor podujatia Jozef Lenčéš.

O účasť nebola núdza. Okrem detí sa pridala aj široká verejnosť, ktorá v bojových umeniach našla zmysel života. 120 účastníkov sa prišlo priučiť od prezidenta Svetovej asociácie kravmagy Alexa Parisa, od majstra Európy v combat sambo Jána Paulusa alebo od majstra aikijitsu Helmutha Weigelta. „Tento seminár je v poradí štvrtý, ktorý sa mi podaril zorganizovať. Začal som s tým hlavne kvôli deťom. Stretli sa tu rôzni tréneri, rôzne štýly bojových umení," dodal Lenčéš.

Seminár bojových umení Extreme Combat Club Poprad 03/2017
22
Galéria

Jedna veľká rodina a otvorená myseľ

Deťom sa venoval aj šéf poľskej federácie jiu-jitsu PFSZIO, držiteľ 9. danu Pawel Hanzlik, ktorého rady a ukážky v tréningu popradskej omladine prišlo ako splnený sen. Nechýbal ani kvalitný Alfa Kravmaga Team z Poľska. Okrem jiu-jitsu, brazílskeho jiu-jitsu, combat samba, juda a karate verejnosť spoznávala prácu zahraničných inštruktorov v kravmage. Poliaci, Briti, Taliani, Nemci, Česi a Slováci vytvorili veľkú jednoliatu skupinu.

„Deti si tu otvoria myseľ, vidia, že aj iní ľudia robia iné veci. Sme tu jedna veľká rodina. Nie je to o tom, že napríklad ja robím karate a nič iné ma nezaujíma. Každý šport je vo svojej podstate dobrý. Každá forma je svojim spôsobom dobrá. A keď si v tom majster, tak to je to najdôležitejšie,“ konštatoval Róbert Bevelagua, ktorý žije už 13 rokov v Anglicku, kde sa stará o vlastnú akadémiu v jiu-jitsu.

„Jiu-jitsu je nekonečný systém. Dá sa rozvíjať na veľa spôsobov. Jednu techniku môžete robiť na niekoľko tisíc krát," dodal Bevelagua.

Podobný seminár sa v Poprade uskutoční opäť o rok, aby pokračoval v novozaloženej tradícii. Organizátori už teraz sľubujú opäť účasť tých najlepších z najlepších.

Zdroj: YouTube.com
Seminár bojových umení Extreme Combat Club Poprad 03/2017
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM