Peter Handzuš Basketbal

Veľké prekvapenie vo Svite: Kapitán Iskry hovorí o hanbe

Zápas proti Karlovke mal byť pre Iskru potvrdením formy a diváci čakali jednoznačný priebeh stretnutia. Na palubovke Iskra Arény sa však pre domácich zrodilo nemilé prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Veľké prekvapenie vo Svite: Kapitán Iskry hovorí o hanbe
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk

Sviťania chceli minisériu troch domácich zápasov ukončiť v sobotu víťazstvom nad nováčikom Eurovia SBL, tímom VŠEMvs Karlovka Bratislava. Zápas sa ale od začiatku neodvíjal podľa predstáv domácich. Karlovka Iskru svojou hrou zaskočila a ponúknutú šancu využila naplno.

Na konci zápasu svietil na svetelnej tabuli výsledok 66:69 a nie len pre divákov to bolo veľké prekvapenie. „Áno, je to šok. Káždý jeden hráč je zodpovedný za to, čo sa dnes na ihrisku stalo. Ďakujem Karlovke za predvedený výkon. Bojovali až do konca. Palec hore pre Karlovku, ale pre nás to je veľká hanba,“ povedal po zápase kapitán Iskry Martins Berkis, ktorému sa po prehre ťažko hľadali slová na zhodnotenie zápasu.

S úsmevom na tvári naopak hodnotil zápas tréner Karlovky Milan Černický: „Určite som to nečakal. Boli sme realisti. Svit v stredu porazil Inter po dobrom výkone. My sme mali malú dušičku, ale snaha v obrane sa nám oplatila. Potom sme aj hrali rýchlejšie dopredu. Pôvodne som myslel, že dám šancu všetkým hráčom, ktorí pravidelne nehrávajú, ale nakoniec sme to museli prehodnotiť a až do konca sme hrali s ôsmimi hráčmi. A vyplatilo sa nám to. Sme veľmi šťastní. Je to prvé veľké víťazstvo Karlovky.“

Hráči Iskry Svit majú teraz tri dni na to, aby sa pripravili na ďalší zápas, na ktorý cestujú do Prievidze. Pred domácim publikom sa predstavia opäť v sobotu, 15.11.2014, v zápase proti ŠKP Banská Bystrica.

Iskra Svit – VŠEMvs Karlovka Bratislava 66:69 (36:37)
Najviac bodov: Smajlagič 17, Berkis 14, Jugo 12 – Kucsa 20, Kožár 10, Žilík 9

Iskra Svit – VŠEMvs Karlovka Bratislava 66:69
23
Galéria
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM