Peter Handzuš Iné športy

Veľký úspech popradského bowlingu. Majstrovský titul a tretie miesto doviezli Jurinyi a Andrássy pod Tatry

Počas chladného víkendu 25.-26. mája sa v BNC Bratislava konal finálový turnaj MSRj mužov pre sezónu 2012/2013.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech popradského bowlingu. Majstrovský titul a tretie miesto doviezli Jurinyi a Andrássy pod Tatry
Zdroj: Dnes24.sk

Turnajová kvalifikácia bola rozdelená do dvoch blokov po šesť hier. Na postupový zoznam do finálového turnaja sa dostalo 64 hráčov zo všetkých regiónov Slovenska, ale viac ako tretina z rôznych dôvodov nevyužila možnosť zabojovať o majstrovský titul a postup na ECC 2013.

V sobotu na prvý blok hier tak nastúpilo 41 hráčov, hralo sa 6 hier na 37 stopovom mazaní a už tu sa začala kryštalizovať skupina hráčov, ktorá si vytvorila najlepšie východiskové pozície pred druhým blokom hier. Boli to práve štyria hráči, ktorí sa dostali nad priemer 200 – Homola, Andrássy, Merkovský, Voskár, ale šancu živili aj hráči za nimi s neveľkou bodovou stratou.

Práve túto šancu dokázal využiť v nedeľu na 43 stopovom mazaní po sobote piaty Ľuboslav Jurinyi, keď medzi postupovou štvoricou nahradil Juraja Voskára. Líder po sobote – Michal Homola zahral v nedeľu ešte o kúsok lepšie a do semifinále K.O. postupoval z prvej pozície. Proti nemu sa postavil Vladimír Merkovský a o postupe Michala Homolu musela rozhodovať tretia rozhodujúca hra tohto K.O. zápasu.

Druhým finalistom sa stal Ľuboslav Jurinyi keď porazil svojho oddielového kolegu a kamaráta Lukáša Andrássyho vo vzájomnom zápase 2:0. Porazení semifinalisti zviedli medzi sebou súboj o 3. miesto a úspešnejším bol Lukáš Andrássy keď porazil Vladimíra Merkovského 2:0. Súčasne sa hral aj súboj o titul, lepšie ho rozbehol Mišo, keď po prvej hre viedol, lenže potom sa karta obrátila a Ľuboš vyhral v oboch ďalších hrách, čo znamená, že Majstrom SR pre sezónu 2012/2013 sa stal Ľuboslav Jurinyi,ktorý tak dokázal obhájiť vlaňajší majstrovský titul.

Ľuboš sa mohol v končiacej sa sezóne tešiť spolu so svojimi spoluhráčmi a trénerom zo Citybowlingu Poprad z viacerých titulov SBwZ – MSRj, Pohár družstiev, Extraliga. Verím, že sa mu bude podobne dariť aj na októbrovom ECC 2013 v BNC Bratislava, kde bude štartovať spolu s Majsterkou SR Beátou Valigurovou.

Zdroj: Mr. Split

Veľký úspech popradského bowlingu. Na majstrovstvách Slovenska získali titul a t
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM