Igor Lendácky Iné športy

Veterán Cup 2015: Medzi najlepšími aj Popradčania

Cez víkend odohrali seniori v poradí už deviaty ročník Veterán Cupu v herni Citybowling v Poprade. Hraje sa na 40 stopovom mazaní Bourbon Street.

Ilustračný obrázok k článku Veterán Cup 2015: Medzi najlepšími aj Popradčania
Foto: Igor Lendácky

V piatok sa odohrala 1. runda za účasti 16 hráčov prevažne z Popradu. Od začiatku vysoké tempo nasadili Pavlikovský Vladimír a Kečkeš Pavol. Vo svojom výbornom výkone pokračoval Pavlikovský a na neho sa doťahoval Debnár Janko. Nakoniec rundu suverénne vyhral Pavlikovský Vladimír výkonom 1305 s priemerom 217,5, keď ako jediný prekonal v dosiahnutom priemere hranicu 200 bodov, za čo bol odmenený kazetou českých pív. Druhý v runde skončil Debnár Ján výkonom 1249 s priemerom 199,17 a tretí skončil do pôvodnej formy sa vracajúci Zoričák Rudolf výkonom 1194 s priemerom 191. Najvyšší výkon 244 v runde dosiahol Pavlikovský. V sobotu pokračuje turnaj ďalšími dvomi rundami a verím, že súboje o celkové prvenstvo budú ešte zaují mavé.

V sobotu 21.11.2015 turnaj pokračoval ďalšími dvoma rundami. V druhej runde štartovalo 19 hráčov, z toho šiesti hrali už reentry. Ako sa ukázalo, že opakovať hru sa oplatí, pretože Kuziel František od začiatku nasadil vysoké tempo a hneď v prvej hre hodil pekných 244 bodov, čo vyprovokovalo po nevydarenej hre Zoričáka Tóna k perfektnému výkonu až tak, že druhú rundu vyhral výkonom 1281 s priemerom 213,5. Bolo dôležité nahrať čo najviac, pretože hráči z kvalifikácie si prenášali 30% priemeru, čo nebol až taký veľký rozdiel medzi prvým a posledným. Viacero hráčov si vylepšilo v reentry svoje výkony ako je vidieť v tabuľke celkového hodnotenia. Druhý v runde skončil Kuziel František a tretí Šovčík Ondrej. Podľa výkonov hráčov sa predpokladalo, že na postup bude stačiť nahrať cca 1050 bodov s handicapom. Po tejto runde pripravil usporiadateľ malé občerstvenie pre všetkých hráčov vo forme gulášu.

Tretia runda začínala o 12,30 a v nej štartovalo 24 hráčov, čo znamenalo, že so súhlasom štartujúcich sa hralo na podávačoch po šesť hráčov z dôvodu záujmu o reentry a aj v tejto runde sa ukázalo, že viacero hráčov si svoj výkon zlepšilo a vďaka tomu postúpili do semifinále. Víťazom rundy sa stal Lendácky Igor výkonom 1189 s priemerom 193,17 druhý skončil Pargáč Peter a tretím bol najstarší hráč celého turnaja Gut Ladislav, ktorý vo veku 73 rokov podával pekné výkony a dostal sa do semifinále, kde od postupu do finále ho delilo len sedem kolkov. Gratulujeme mu k takýmto výkonom v jeho veku.

Po skončení kvalifikácie sa losovala tombola o 5 excentrických gúl, aby hráči, ktorí nepostúpili a chceli odísť mohli sa losovania zúčastniť. Víťazmi tomboly sa stali Králiková Gaba, Mešťanová Eva, Witkovský Rudolf, Jánoš Ján, Kary Vojtech. Štyria z nich sú rovinári verím, že ich to povzbudí a začnú sa učiť hrať excentrom.

Víťazom kvalifikácie výkonom 1305, s priemerom 217,5 sa stal Pavlikovský Vladimír. Do semifinále postupovalo prvých dvadsať hráčov, ktorí si prenášali 30 % svojho priemeru z kvalifikácie. Posledným postupujúcim bol Klimko Marian s výkonom 1063. Rozdiel prenosu medzi prvým a posledným postupujúcim bol 12 bodov, čo dávalo možnosť aj poslednému postupujúcemu bojovať o popredné umiestnenia. Semifinále sa hralo na tri hry. V troch hrách sa ukázalo, kto mal pevné nervy a pokračoval v dobrom výkone. Po semifinále na prvých troch miestach boli Zoričák Rudolf, Pargáč Peter, Zoričák Anton. Do finále postupovalo šestnásť hráčov s najlepším výkonom vrátane handicapu.

Finále sa hralo na súčet troch hier vrátane handicapu s 50% – ným prenosom z priemeru nahratého v semifinále. Súboj medzi jednotlivými finalistami bol napínavý do posledného hodu a veľa krát o poradí rozhodlo len pár kolkov. Organizátor turnaja ako už tradične vyhodnocoval prvých šiestich hráčov.

Víťazom sa stal Kaduk Jaroslav výkonom 724 s celodenným priemerom 198, druhý skončil Zoričák Anton dosiahol výkon vo finále 712 a celkový priemer 210, tretí skončil Debnár Ján s výkonom 704 s priemerom 192,78, štvrtý len o tri kolky skončil Lendácky Igor výkonom 701 s celkový priemer 187,56, piaty Zoričák Rudolf 678 a priemer 196,78, šiesta skončila Králiková Gaba 653 a celkový priemer 179,78.

Najlepšou ženou na šiestom mieste celkového poradia bola vyhodnotená Králiková Gabriela. Najlepší výkon 254 dosiahol Zoričák Anton, ktorý aj napriek druhému miestu na tomto turnaji podával veľmi vyrovnané výkony.

Handicapy boli prideľované od veku 58 rokov podľa pravidiel ESBC.

Celkove sa turnaja zúčastnilo iba 40 hráčov. Je len na škodu, že turnaja sa zo západného Slovenska zúčastnili iba traja hráči. Minulý rok sa vyhovárali na ligu v nedeľu, ale tento rok v nedeľu nemali žiadnu súťaž. Bude to asi tým, že starcom sa už nechce väčšie vzdialenosti prekonávať. Na turnaji ako vždy panovala veľmi priateľská atmosféra. Všetkým zúčastneným by som chcel poďakovať za účasť a športové vystupovanie, víťazom gratulujeme a tešíme sa na desiaty ročník Veterán Cup 2016.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM