Peter Handzuš Samospráva

Viac peňazí deťom, seniorom aj športovcom. Poslanci podporili zelenšie sídlisko

Nové detské ihrisko, podpora kultúry, seniorov a športu – aj také bolo rokovanie mestského zastupiteľstva vo Svite.

Ilustračný obrázok k článku Viac peňazí deťom, seniorom aj športovcom. Poslanci podporili zelenšie sídlisko
Zdroj: TASR

Basketbalový klub mládeže, futbalový klub, atletický oddiel, tenisti i cyklisti z CK Energia spolu s hokejbalistami či plavkyňami dostanú na svoje aktivity 30 000 eur. Z tohto balíka sa újde aj mladým hasičom a lukostrelcom. Poslanecký zbor rozdelil dotácie na základe prijatých žiadostí od jednotlivých klubov, ktoré pôsobia na území mesta Svit.

Do kultúry poputuje z rozpočtu celkovo päť tisíc eur. V sociálnej oblasti získalo najvyššiu dotáciu občianske združenie Familiaris, ktoré prevádzkuje komunitné centrum Bonum a poskytuje opatrovateľskú službu a poradenstvo.

Sídlisko E bude zelenšie

Poslanci vo štvrtok (22.2.2018) schválili aj päťpercentnú spoluúčasť na projekte regenerácia vnútrobloku na sídlisku E. Mesto už dostalo rozhodnutie o schválení nenávratného finančného príspevku vo výške viac než 231 000 eur z fondov Európskej únie. Celkové oprávnené výdavky na regeneráciu budú približne 243 300 eur.

„Vďaka tomu na sídlisku pribudne nová zeleň, stromová alej a živé ploty. Vybudujú sa nové dláždené chodníky o výmere štyristo štvorcových metrov. Prepojovacie chodníky spolu s miestami na oddych chce mesto zosúladiť aj s pôvodnou zeleňou do funkčného celku,“ uviedla Lenka Faixová z oddelenia komunikácie a marketingu mesta Svit.

Rodiny s malými deťmi sa určite potešia vo vnútrobloku sídliska „E“ novému detskému ihrisku. Projekt počíta aj s vybudovaním nových lavičiek, košov či stojanov pre bicykle. Zvýšeniu bezpečnosti by malo pomôcť aj nainštalovanie nových osvetľovacích telies.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM