Monika Vengrínová Hokej

Viceprimátor po prijatí majsteriek Slovenska v hokeji: Toto je najväčší úspech v kolektívnom športe v Poprade

Úspech popradských hokejistiek, ktoré tento rok vybojovali titul majsteriek Slovenska, ocenil aj viceprimátor Popradu Adrián Kromka a poslanec mestského zastupiteľstva Marián Barilla. Tí prijali dievčatá a realizačný tím na mestskom úrade a osobne im poďakovali.

Ilustračný obrázok k článku Viceprimátor po prijatí majsteriek Slovenska v hokeji: Toto je najväčší úspech v kolektívnom športe v Poprade
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk

„Za víťazstvo na majstrovstvách celoslovenského významu sme na dievčatá patrične hrdí. Vážime si ich tvrdú a obetavú prácu aj za podmienok, ktoré mali. Ukázali, ako sa víťazí, aj keď situácia nebola priaznivá. Skutočne to nemali ľahké, preto klobúk dole pred nimi. My si tento ich úspech veľmi vážime. Je to najväčší úspech v kolektívnom športe v meste Poprad, aj keď mnohí to nedocenili,“ povedal počas slávnostného prijatia prvý viceprimátor mesta Poprad Adrián Kromka a dievčatá ubezpečil, že Poprad je tu pre ne, bude pri nich stáť a podporovať ich, či už priestorovým riešením alebo finančnou dotáciou.

O víťazstve rozhodla cieľavedomosť

Dievčatá skutočne zapracovali a i napriek tomu, že prvé dva finálové zápasy so Spišskou Novou Vsou prehrali, nevzdali sa a bojovali ďalej. Neskoré večerné tréningy, problémy s ľadovou plochou, hádzanie polienok pod nohy. Napriek náročným podmienkam od začiatku išli za prvým miestom a svoje schopnosti, silu a zomknutosť tímu ukazovali až do konca.

„V prvom rade o víťazstve rozhodla cieľavedomosť. My sme vedeli, že Spišská si zakladá na dievčatách, ktoré už majú zenit výkonnosti za sebou. Hrali na dve útočné formácie, my sme všetko stavili na tri, to znamená, že naším cieľom v každom zápase bolo uštvať ich, kondične ich predbehnúť a dostať ich do takého stavu, aby sme potom my mohli rozhodovať o výsledku. A to sa nám podarilo aj napriek prvým dvom prehratým zápasom,“ uviedol tréner družstva Milan Skokan, pre ktorého to síce nie je prvý titul na poste trénera, avšak prvý v ženskom hokeji.

Pre niektoré je to možno koniec kariéry

Dievčatá trénuje dva roky, je trénerom i slovenskej ženskej reprezentácie. Prvé miesto na majstrovstvách Slovenska si váži a i napriek niekoľkým vyhraným titulom v mužských súťažiach, tento titul kladie na prvé miesto práve preto, že je ženský. Z titulu sa samozrejme tešia aj samotné dievčatá. Pre niektoré je to štart ich hokejovej kariéry, pre niektoré možno, naopak, jej koniec.

„Ak by to bol koniec mojej kariéry, tak by bol najkrajší možný, pretože za posledných desať rokov, čo som tomu venovala, je toto to najkrajšie, čo môže byť. Ale úprimne? Zatiaľ ešte neviem, či skončím,“ usmieva sa Mariana Kredatusová.

Víťazstvo nad Spišskou bolo zadosťučinením

Víťazstvo nad Spišskou Novou Vsou vo finále bolo pre dievčatá i akýmsi zadosťučinením za minuloročné druhé miesto, keď ich vo finále porazilo práve družstvo zo Spišskej. Podľa Ľudmily Bednárovej však finálové zápasy nikdy nemajú favorita a sú veľmi nevyspytateľné.

„Bol to výborný pocit, Spišská dovtedy neprehrala asi 45 zápasov v rade. My sme boli v ťažkej pozícii tým, že sme prehrávali 0:2 na zápasy a už sme ani samé veľmi neverili, že to môžeme otočiť. Možno sme už samé boli tak nejako zmierené a nemali sme čo stratiť, práve preto sme mohli hrať uvoľnenejšie,“ teší sa zo zaslúženého víťazstva Bednárová.

Majsterky SR v hokeji prijaté na MsÚ
17
Galéria
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM