Peter Handzuš Hokej

VIDEO: HC Lev Poprad prehral v Novosibirsku

Hokejisti HC Lev Poprad prehrali v piatkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade HK Sibir Novosibirsk 2:4. Najbližšie sa zverenci Radima Rulíka predstavia v nedeľu 8. januára na ľade ruského klubu Metallurg Novokuzneck.

HK Sibir Novosibirsk – HC Lev Poprad 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Góly: 34. Tarasenko (Enlund), 38. Enlund (Lehterä), 53. Tarasenko (Enlund), 56. Krivonožkin (Tarasenko) – 20. MIKÚŠ (Sigalet, Kristek), 52. Netík. Rozhodovali: Belov, Kadyrov – Kislov, Nazarov, vylúčení: 4:4, presilovky: 1:0, oslabenia 0:0, 5000 divákov.

Zostavy:
HK Sibir Novosibirsk: Kľučnikov – Kutuzov, Pujacs, Bajev, Belov, Safronov, Zajcev, Aleksejev, Nosov – Makarov, Petrov, Krivonožkin – Drugov, Malyšev, Tarasenko – Enlund, Lehterä, Sannikov – Kňazev, Bogdanovskij, Vorošilo
HC Lev: Laco – Hunkes, Mezei, Sigalet, Mihálik, Lewis, Štrbák, Hellström – Netík, Nedorost, Bartečko – Kristek, Mikúš, Špirko – Novotný, Matai, Huna – Fabricius, Lundberg, Ježek

Už v 4. minúte sa dostal do zakončenia hosťujúci Nedorost, trafil iba dobre stojaceho brankára hostí. Na opačnej strane pohrozili po Mihálikovej chybe Enlund s Lehteräm, stav sa však nemenil. V 14. minúte si prevzal puk na útočnej modrej čiare osamotený Malyšev, rýchly brejk však nedotiahol do úspešného konca. Oba tímy sa snažili o rýchly priamočiary hokej so zreteľom na pozornú defenzívu. V záverečnej minúte prvej tretiny sa presadil Mikúš, ktorý tečoval strelu Sigaleta. Gól bol uznaný až po konzultácii s videorozhodcom – 0:1.

Druhú dvadsaťminútovku začali aktívnejšie domáci hokejisti. V 27. minúte sa dostali do prečíslenia Tarasenko s Enlundom, ale prvý menovaný nechal vyniknúť hosťujúceho brankára. O šesť minút neskôr sa však ten istý hráč už nepomýlil a strelou z pravého kruhu vyrovnal na 1:1. „Levi“ pohrozili po strele Lewisa, ale v 38. minúte zahrmelo na opačnej strane. Lehterä potiahol puk do útočného pásma, ktorý nahodil pred Laca a Enlund ho dopravil za jeho chrbát – 2:1.

Do tretieho dejstva nastúpili obidve mužstvá s cieľom čo najrýchlejšie skórovať. Hra sa pritvrdila a oba tímy sa snažili vychádzať zo zabezpečenej defenzívy do rýchlych protiútokov. V drese hostí to skúšal pred Kľučnikovom Mikúš, na druhej strane ďalekonosnou strelou Pujacs. Aj v ďalšom priebehu sa striedali šance na oboch stranách. Ako prví sa v 52. minúte do streleckej listiny zapísali hostia, ktorí po strele Netíka vyrovnali na 2:2. Ich radosť však trvala krátko, pretože o minútu neskôr v páde Tarasenko poslal puk pomedzi Lacove betóny – 3:2. Výsledok spečatil v 56. minúte v presilovej hre domáci Krivonožkin – 4:2.

Video: khl.ru Text: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM