Peter Handzuš Krimi

Viete, ako sa brániť proti násilu? Policajti budú rozdávať rady aj v Poprade

V piatok, 19.04.2013 v čase od 10.00 hod. sa v zasadacej miestnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade uskutoční preventívno – propagačná aktivita pod názvom Bez násilia každý deň.

Ilustračný obrázok k článku Viete, ako sa brániť proti násilu? Policajti budú rozdávať rady aj v Poprade
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Gestorom akcie je kancelária prezidenta Policajného zboru a aktivita sa uskutoční na všetkých okresných riaditeľstvách Policajného zboru v Slovenskej republike.

Cieľom preventívnej aktivity je upozorniť širokú verejnosť na problematiku násilia, poukázať na formy násilia, na možnosti, ako násiliu a rizikovým situáciám predchádzať, ako sa voči násiliu brániť, čo robiť a na koho sa obrátiť, ak sa niekto stal obeťou násilia a vysvetliť právnu kvalifikáciu násilia v právnych kódexoch Slovenskej republiky.

„Z uvedeného dôvodu chceme všetkých občanov, ktorí majú záujem sa o problematike násilia dozvedieť viac alebo by chceli k problematike vyjadriť svoje názory, postrehy, poznatky, resp. by sa chceli policajtov Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade spýtať na čokoľvek, čo s násilím súvisí pozvať na uvedenú preventívno-propagačnú aktivitu,“ informuje Peter Benko, riaditeľ okresného riaditeľstva PZ Poprad.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM