Martin Sýkora Samospráva

Virtuálna prehliadka Popradu sprístupnila veže dvoch kostolov

Podtatranská novinka: Mesto Poprad sprístupnilo pre návštevníkov webovej stránky poprad.sk virtuálnu prehliadku prostredníctvom 13 vyhliadkových bodov.

Ilustračný obrázok k článku Virtuálna prehliadka Popradu sprístupnila veže dvoch kostolov
Zdroj: Mesto Poprad

Ide o jednoduchú a pritom zaujímavú formu prezentácie mesta pre všetkých, ktorí plánujú jeho návštevu alebo sa len chcú zoznámiť s jeho podobou a pokochať nádhernými pohľadmi na Poprad a jeho okolie. Staršie panoramatické zábery spracované technológiou Flash boli nahradené novou virtuálnou prehliadkou využívajúcou modernejšie zobrazenie v kóde HTML5, čo ocenia predovšetkým majitelia dotykových telefónov.

Zábery z mestských častí

„Virtuálna prehliadka obsahuje spolu 13 panoramatických záberov z Popradu. Zaujímavé sú najmä výhľady z veží kostolov, ktoré zatiaľ nie sú pre verejnosť bežne prístupné. Virtuálna prehliadka tak umožní zoznámiť sa s výhľadom z veže Kostola sv. Egídia v centre Popradu alebo z veže Kostola sv. Jána Evanjelistu vo Veľkej. Nechýba pohľad na Poprad a okolie z vrcholu Zámčiska, zastúpené sú aj zábery z Matejoviec, Spišskej Soboty, nechýbajú ani Stráže či sídlisko Juh,“ uviedol komunikačný manažér popradskej radnice Marián Galajda.

Prehliadka aj na mobile

Ovládanie virtuálnej prehliadky je veľmi intuitívne. Každý záber je sprevádzaný stručnou audio nahrávkou, textom s krátkym popisom konkrétneho miesta, jeho presnou lokalizáciou na mape. Virtuálnu prehliadku je možné zdieľať e-mailom alebo prostredníctvom sociálnych sietí. „Okrem počítača je možné virtuálnu prehliadku absolvovať aj na tabletoch a prostredníctvom mobilných telefónov. V mobiloch, ktoré majú gyroskop a digitálny kompas je možné virtuálnu prehliadku vnímať aj prostredníctvom 3D okuliarov, ktoré poznajú používatelia virtuálnej reality,“ dodal Galajda.

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM