Monika Vengrínová Rôzne

Víťazom súťaže Do práce na bicykli sa stal Svit: Tímy v meste najazdili takmer 9,5 tisíc km

Výzvu zapojiť sa do celonárodnej súťaže Do práce na bicykli, prijalo aj mesto Svit. V rámci nej počas mesiaca máj jazdili členovia jednotlivých tímov zložené z kolegov v rámci jednotlivých inštitúcií, do práce na bicykli. Svit napokon získal prvenstvo v kategórii samospráva.

Ilustračný obrázok k článku Víťazom súťaže Do práce na bicykli sa stal Svit: Tímy v meste najazdili takmer 9,5 tisíc km
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom súťaže bola ochrana životného prostredia a zvyšovanie povedomia obyvateľov a účastníkov cestnej premávky o výhodách a prínosoch využívania bicykla v každodennom živote.

Určená bola tímom zamestnancov z rovnakej firmy alebo inštitúcie, ktorí sa zaregistrovali a v období od 1. do 31. mája 2015 dochádzali do práce na bicykli a svoje najazdené kilometre zapisovali do registračného systému.

„Tímy registrované v meste Svit najazdili v máji spolu takmer 9 a pol tisíc kilometra a zaradili tak mesto na 9. priečku v konkurencii podstatne väčších miest. Po prepočte výsledkov podľa počtu obyvateľov však Svit získal 1. miesto v celonárodnom meradle,“ informovala Darina Štefaňáková z Mestského úradu vo Svite.

Slávnostné vyhlásenie lokálnych výsledkov a odovzdávanie cien za umiestnenia v jednotlivých kategóriách prebehne v rámci programu osláv Dní mesta Svit v sobotu 27. júna 2015 na parkovisku pred Chemosvitom, za účasti koordinátorky projektu Andrei Štulajterovej a národného cyklokoordinátora Petra Kľučku.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM