Martin Sýkora Futbal

Víťazstvo malo nakopnúť: Futbalisti zabojujú v pohári proti Prešovu

Popradskí futbalisti sa stali nechtiac remízovými kráľmi. Navyše si pohnevali streleckú šťastenu, ktorú presvedčili doma s Lipanmi víťazstvom 1:0.

Ilustračný obrázok k článku Víťazstvo malo nakopnúť: Futbalisti zabojujú v pohári proti Prešovu
15
Galéria
Foto: Martin Sýkora

FK Poprad po piatich remízach konečne bodoval naplno. Doma privítal posledné Lipany. Kto čakal gólové hody, nedočkal sa. Popradskí strelci sa od 5. kola stretávajú s problémom streliť gól. Naposledy sa radovali z dvoch gólov doma proti Rimavskej Sobote. V ďalších piatich zápasoch sa presne trafil iba Maťaš. Podtatranci nakoniec po remízach dotiahli zápas do víťazného konca. V 89. minúte sa presne trafil Marián Ferenc, ktorý mal radosť z gólu i z plného bodového zásahu.

„Bol to ťažký zápas. Predstavovali sme si, že to pôjde ľahšie. Chceli sme to zlomiť skôr. Po tých našich "nulách“ sa to počíta. Potrebovali sme takýto zápas, konečne prelomiť smolu. Treba poďakovať za ten jeden gól a za tri body. Myslím si, že sme si ich zaslúžili," zhodnotil stretnutie Ferenc.

Po víťaznom zápase netajil spokojnosť s víťazstvom tréner František Šturma, ktorý okrem pohárového stretnutia zaznamenal prvú ligovú výhru na popradskej lavičke. „Som rád, že sa k nám priklonilo šťastie, pretože mu ideme naproti. Chlapci poctivo pracujú a zaslúžili si po dlhej dobe vyhrať. Verím, že nás to nakopne do ďalších bojov a zápasy budeme mať víťazné,“ povedal po zápase Šturma.

PREČÍTAJTE SI AJ: Popradskí futbalisti sa konečne dočkali gólu: FK bodoval naplno

Výsledok by mal FK Poprad nakopnúť do ďalších stretnutí. Už dnes (18. októbra 2016) odohrajú podtatranskí futbalisti pohárový zápas s favorizovaným Prešovom. Aký vplyv bude mať nedeľné víťazstvo na Popradčanov ukáže 90 minút pohárového zápasu.

„Určite sa nám bude aj počas týždňa lepšie pracovať. V pohári nás čaká Prešov, pôjde sa nám ľahšie ako keby sme opäť remizovali. Tešíme sa, v Prešove sa hrá najvyššia slovenská súťaž. Pre nás to bude sviatok. Dobre zregenerujeme a zabojujeme,“ vyhlásil Ferenc.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM