Pavol Krupka Kultúra

Viva Italia 2014: Babjakovci spievali Popradu aj prezidentovi

Štvrtkové popoludnie na festivale Viva Italia patrilo aj umeniu. V centre mesta sa ozývali známe piesne a árie v podaní našich popredných operných spevákov Martina Babjaka, jeho sestry Terézie Kružliakovej a tenoristu Ondreja Šalinga. V hľadisku sedel aj prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

Ilustračný obrázok k článku Viva Italia 2014: Babjakovci spievali Popradu aj prezidentovi
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Aj v tomto roku zavítali „Babjakovci“ s pestrým operným a pieseňovým programom, ktorý zostavili aj s ohľadom na očakávaného hosťa, prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku. Preplnené hľadisko v priestore medzi kostolmi tlieskalo dvojnásobne – skvelému speváckemu vystúpeniu našich popredných operných sólistov i Popradčanovi v najvyššej štátnej funkcii. Špeciálne pre Andreja Kisku ako súkromnú osobu trio venovalo pieseň Keby som bol vtáčkom a pre Andreja Kisku ako prezidenta vybrali Pieseň tuláka.

Koncert vyvrcholil Pieseňou o rodnej zemi od Gejzu Dusíka a slávnou canzonou 'O sole mio, ktorú sme zachytili aj naším objektívom. V našom videu sme zaznamenali aj uvoľnenú atmosféru rozhovoru umelcov s novinármi po ich koncerte v priestoroch popradskej renesančnej zvonice.

Viva Italia 2014: Babjakovci spievali Popradu aj prezidentovi Andrejovi Kiskovi
18
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Viva Italia 2014: Babjakovci spievali Popradu aj prezidentovi Andrejovi Kiskovi
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM