Alexandra Kolínská Správy

Vlaky RegioJet odštartujú skôr! Pozrite si rozpisy jázd a cenu lístkov

Nová informácia, ktorá zaručene zaujme aj obyvateľov pod Tatrami. RegioJet plánuje premávať cez Poprad už o dva mesiace skôr. Cestujúci môžu očakávať zníženie cien lístkov.

Ilustračný obrázok k článku Vlaky RegioJet odštartujú skôr! Pozrite si rozpisy jázd a cenu lístkov
Zdroj: Dnes24.sk

Súkromný vlakový dopravca RegioJet požiadal správcov železničnej infraštruktúry na Slovensku, Železnice Slovenskej republiky (ŽSR), o zavedenie vlakov IC 1003 na trase Praha – Ostrava – Žilina až do Košíc a IC 1010 na trase Košice – Žilina – Ostrava – Praha už od polovice októbra 2014. Vlaky budú premávať aj cez Poprad. RegioJet plánuje pre svojich cestujúcich uvádzaciu cenu lístka z Prahy do Tatier už od 9 eur.

„RegioJet mal volné vlakové vozy, a preto sme sa rozhodli, že vyjdeme skôr. Umožníme tak našim cestujúcím pohodlne, bezpečne a rýchlo cestovať do Košíc alebo z Košic. Zároveň sme pre nich pripravili zvýhodnenú cenu lístkov z Prahy do Tatier už od 9 eur,“ povedal Radim Jančura, majitel Student Agency do ktorého RegioJet patrí.

„Oproti súčasnému najlacnejšiemu lístku Českých dráh ide o polovičnú cenu. Ide o rovnakú cenu, akú doteraz ponúkame na ceste z Prahy do Žiliny. Túto uvádzaciu cenu lístka, si budú môcť cestujúci zakúpiť práve na našich webových stránkach, nakoľko v súčasnej dobe ešte nemáme predajné miesta na všetkých staniciach, kde budeme zastavovať. O spustení predaja zvýhodnených cestovných lístkov budeme verejnosť včas informovať,“ dodáva Jančura.

Plánované časy zastávok vlakov do Košíc (odchody):

IC1003 spoj Praha – Ostrava – Žilina – Košice

Praha 7:44
Olomouc 10:11
Ostrava – Svinov 11:07
Čadca 12:45
Žilina 13:26
Vrútky 13:45
Ružomberok 14:18
Liptovský Mikuláš 14:38
Štrba 15:07
Poprad 15:24
Kysak 16:23
Košice 16:36 – príchod

IC1010 spoj Košice – Žilina – Ostrava – Praha

Košice 7:24
Kysak 7:39
Poprad 8:40
Štrba 8:55
Liptovský Mikuláš 9:24
Ružomberok 9:44
Vrútky 10:17
Žilina 10:42
Čadca 11:13
Ostrava – Svinov 12:53
Olomouc 13:49
Praha 16:16

„Na Slovensku pôjdeme zrejme zatiaľ trochu pomalšie, než od decembra. Plánujeme, že do spojov do Košíc a z Košíc pridáme ešte reštauračný vozeň, ktorý už dnes využívame na posilové spoje medzi Prahou a Ostravou, do ktorého pripravujeme ponuku teplých jedál,“ doplňuje Radim Jančura.

V každom vozni bude člen palubného personálu – stevard či stevardka, ktorí sa budú starať o obsluhu cestujúcich a členov palubného personálu doplnia aj barmani pripravujúci zákazníkom objednané občerstvenie. Žlté vlaky RegioJet ponúknu cestujúcim do Košíc a z Košíc nadštandardný servis na palube, ktorým je vlakový dopravca známy:

  • káva a nápoje zdarma
  • prístup na internet zdarma
  • zábavný portál – možnosť sledovania filmov, počúvanie hudby, čítanie elektronických kníh
  • prípojka k 230 V
  • denná tlač a časopisy zdarma
  • možnosť zakúpenia palubného občerstvenia za nízkonákladové ceny

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM