Peter Handzuš Futbal

Vlastný gól schladil rozbehnutých Popradčanov. Z postupu sa teší Ružomberok

Futbalisti MFK Ružomberok postúpili do semifinále Slovenského pohára, Slovnaft Cupu, keď v utorňajšom štvrťfinále zvíťazili na pôde FK Poprad 2:0

Ilustračný obrázok k článku Vlastný gól schladil rozbehnutých Popradčanov. Z postupu sa teší Ružomberok
Foto: Peter Handzuš

Domáci mohli ísť do vedenia už v 3. minúte, ale po Kicovej prihrávke z ľavej strany namieril Horváth iba do pripraveného brankára Macíka. Aj v následných minútach sa Popradčania snažili o úvodný gól, ale do výhodnej streleckej pozície sa nevedeli dostať. Keď Šesták trafil z priameho kopu iba múr pred Macíkom, prišiel trest. Ružomberčanom, ktorí si dovtedy nevypracovali výraznejšiu príležitosť, darovali gól domáci, keď si Hric nerozumel s brankárom Malecom a po vlastnom góle bolo od 32. minúty 0:1.

Úvod druhého polčasu priniesol medzišestnástkový futbal, v ktorom prevládala bojovnosť. Domáci sa najmä centrovanými loptami snažili dostávať sa do šancí, ale obrana Ružomberčanov pracovala pozorne. Fortunaligista definitívne rozhodol o svojom postupe v 80. minúte. Nekrytý Peter Maslo dostal prihrávku do pokutového územia a zblízka prekonal Maleca – 0:2.

Ružomberok zdolal vo štvrťfinále SP Poprad 2:0 a postúpil
41
Galéria
Foto: Peter Handzuš

FK Poprad – MFK Ružomberok 0:2 (0:1)
Góly: 32. Hric (vl.), 80. P. Maslo
Rozhodoval: Glova, ŽK: Šesták, Kukoľ, Kopúnek – Kostadinov, Macík, 1352 divákov.

FK Poprad: Malec – Maťaš, Hric, Palša, Kica – Kukoľ, Kopúnek (81. Gallovič), Zošák, Horodník (62. Šašinka) – Horváth (81. Holiš), Šesták
MFK Ružomberok: Macík – P. Maslo, J. Maslo, Jonec, Pikk – Qose, Ľupták, Gerec, Gál-Andrezly (75. Takáč) – Daniel (88. Daniel), Kostadinov (65. Gešnábel)

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM