Martin Sýkora Samospráva

Vo štvrtok ráno začnú práce na križovatke: Ľudia z Juhu pripravte sa!

Avizovaná prestavba križovatky pri Novom kostole na popradskom sídlisku Juh sa začne vo štvrtok ráno. Vodiči, pripravte sa na riadenú dopravu, na cestu radšej vyrazte skôr.

Ilustračný obrázok k článku Vo štvrtok ráno začnú práce na križovatke: Ľudia z Juhu pripravte sa!
Foto: Martin Sýkora

Vo štvrtok 29.septembra 2016 v ranných hodinách začnú práce na prestavbe križovatky ulíc L. Svobodu, Rázusova a Mládeže.

Od 7:00 hod začne mestská polícia usmerňovať parkujúce automobily tak, aby netvorili prekážku pri frézovaní komunikácií pri priľahlých parkovacích miestach na Rázusovej ulici.

Po 8:00 hod začne postupné frézovanie asfaltových povrchov. Dopravné obmedzenia budú vyznačené dočasným dopravným značením.

„Zámerom je prestavba súčasnej priesečnej križovatky na križovatku okružnú. Prestavbou na kruhovú križovatku dôjde k zvýšeniu plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky v tomto úseku,“ informoval prostredníctvom mestskej stránky komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

Prestavba predstavuje rozšírenie jednotlivých ramien budúcej okružnej križovatky, výstavbu stredového ostrovčeka a zvýšených dopravných ostrovčekov na ramenách budúcej okružnej križovatky. Na takto vytvorenú okružnú križovatku po úprave odvodnenia a povrchov vozoviek sa osadí nové zvislé dopravné značenie a na povrch vozoviek sa položí nové vodorovné dopravné značenie. Okolitý terén a povrch stredového ostrovčeka sa upraví zatrávnením a sadovou úpravou. Súčasťou stavebných prác bude aj prestavba existujúcej autobusovej zastávky, ochrana plynu a NN, prekládka VN a verejného osvetlenia.

PREČÍTAJTE SI AJ: Križovatka na popradskom sídlisku dostane novú tvár

Stavebné práce spojené s prestavbou križovatky budú realizované v 4 etapách. Počas stavebných prác bude zaistená bezpečnosť cestnej premávky prenosným zvislým dopravným značením. Stavba sa bude realizovať obvyklými stavebnými postupmi.

Zhotoviteľom stavby je úspešný uchádzač z verejného obstarávania – spoločnosť EUROVIA SK, a.s., Košice. Cena diela predstavuje sumu 232 932 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM