Peter Handzuš Kultúra

Vo Svite majú nových absolventov ZUŠ. Svoje diela predviedli na vernisáži

Aj tento rok ukončilo vzdelanie na ZUŠ vo Svite niekoľko mladých umelcov. Absolventské práce predstavili rodičom a priateľom na vernisáži výstavy prác žiakov výtvarného odboru.

Ilustračný obrázok k článku Vo Svite majú nových absolventov ZUŠ. Svoje diela predviedli na vernisáži
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V triede učiteľky Aleny Kolumberovej absolvovalo tento rok päť žiakov. "Žiaci sú vždy výborní. V žiakovi vidím vždy veľkú osobnosť,“ povedala Kolumberová, ktorá nikdy žiadnemu žiakovi nepovedala, že má nekvalitnú prácu.

Práce žiakov prezrádzajú veľa o tom, čo práve prežívajú a ako vnímajú okolitý svet. „Z práce žiaka sa dá vyčítať, či mu je smutno alebo veselo, či je spokojný, alebo má nejaký problém,“ prezradila o svojom prístupe k žiakom učiteľka Alenka.

Na výstave prác žiakov výtvarného odboru ZUŠ vo Svite vedenom Alenou Kolumberovou bolo množstvo obrazov a výrobkov z hliny. Presný počet však učitelka nepozná. „Presné množstvo neviem, ale dala som si záväzok, že každý žiak môjho výtvarného odboru prácu na vernisáži bude mať,“ uzavrela Kolumberová. Každý žiak, ktorý na vernisáž prišiel, si ten svoj obraz určite našiel.

Vo Svite pribudli noví absolventi. Svoje diela predviedli na vernisáži
22
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM