Martin Sýkora Futbal

V Tatrách otvorili nové ihrisko: Umelá tráva poslúži nielen domácim

Slovenský futbalový zväz v spolupráci s Mestom Vysoké Tatry zavŕšili projekt budovania ihriska s umelou trávou. Patriť bude pod Národné tréningové centrum v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku V Tatrách otvorili nové ihrisko: Umelá tráva poslúži nielen domácim
8
Galéria
Foto: Michal Handzuš

Jedinečné a očakávané ihrisko

Vo Vysokých Tatrách pribudlo nové ihrisko s umelou trávou. Projekt realizoval Slovenský futbalový zväz (SFZ) v spolupráci s Mestom Vysoké Tatry.

„Som rád, že po tých rokoch, čo sa tu táto realizácia chystala, sa to konečne podarilo,“ povedal po otvorení prezident SFZ Ján Kováčik.

Nové ihrisko je súčasťou Národného tréningového centra (NTC) v Poprade, ktoré tak zvýšilo počet tréningových plôch. Tréningová plocha je preto určená nielen pre domácich Tatrancov, ale aj pre štátne reprezentácie rôznych kategórií. „Ihrisko budú využívať domáci Tatranci, ale aj kluby a reprezentácie, ktoré tu budú chodiť na sústredenia,“ vysvetlil Kováčik. Futbalový prezident ešte nešpecifikoval, o ktoré reprezentácie pôjde.

Foto: Michal Handzuš

V pláne ďalšie plochy

Ihrisko vo Vysokých Tatrách sa stalo najvyššie položeným s umelou trávou na Slovensku. Práve nadmorská výška je ideálna pre fyzickú prípravu.

„Keď som išiel po ihrisku, akoby som lietal. Fantázia,“ opísal svoje prvé dojmy manažér FK Vysoké Tatry Milan Ševc. Od rozhodnutia vybudovať v Tatrách takéto ihrisko po jeho realizáciu ubehli roky. „O tejto myšlienke sme hovorili asi pred 10-timi rokmi ešte s pánom Venglošom starším. Ako klub sa tešíme. Máme toľko žiakov, že nám treba 2 ihriská, ktoré sú použiteľné pre viacero druhov športov,“ dodal Ševc.

Prezident SFZ hovoril o dvoch dôležitých úlohách, na ktorých zväz momentálne pracuje. V prvom rade ide o rekonštrukciu štadiónov na zvýšenie komfortu pre divákov a v druhom rade ide o budovanie ihrísk s umelou trávou a regulérnymi rozmermi. V pláne je ich 16 a tatranské ihrisko je v poradí 4. dokončené a otvorené. To všetko chce SFZ stihnúť v priebehu dvoch rokov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM