Martin Sýkora Krimi

Vodič sedí v cele: Zaparkoval v odvodňovacom kanáli, policajtom neutiekol

Vodičovi dodávky pravdepodobne nevyšiel parkovací manéver. Svoje auto oprel o kanál a policajtom chcel utiecť, tí ho však dobehli a dali mu fúkať.

Ilustračný obrázok k článku Vodič sedí v cele: Zaparkoval v odvodňovacom kanáli, policajtom neutiekol
Zdroj: Dnes24.sk

26-ročný Dávid z Popradu je obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ktorého sa dopustil v nedeľu popoludní (23.04.2017) v obci Veľká Lomnica.

Dávid, ako vodič, viedol dodávkové motorové vozidlo zn. Iveco, na Ul. Krátkej, pričom na miestnej komunikácií zišiel z cesty, dostal šmyk a s vozidlom ostal stáť na mieste odvodňovacieho kanála. Smolou pre vodiča bolo, že ho videla policajná hliadka – začala okamžite konať.

„Policajná hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Kežmarok, zbadala Dávida – ten začal utekať po koľajniciach v smere na Tatranskú Lomnicu,“ opísala udalosti hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Bežiaci mladík bol policajtmi zadržaný a následne podrobený dychovej skúške, ktorá bola u neho pozitívna. „Dychová skúška dosiahla hodnotu 1,22 mg/L (2,54 promile). "Opakovaná dychová skúška dosiahla hodnotu 1,29 mg/L (2,69 promile). Vodičovi bola ďalšia jazda zakázaná, bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia,“ dodala Migaľová. Prípad vyšetruje Okresný dopravný inšpektorát v Kežmarku.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM