Stanislav Černák Krimi

Vodiči, buďte v strehu: Policajti chystajú veľké cestné kontroly!

Muži zákona sa chystajú v najbližších dňoch viacero kontrol. Pozor si dajte na alkohol, rýchlosť, ale to nie je všetko. Prečítajte si, kedy si treba dávať ešte väčší pozor na našich cestách.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, buďte v strehu: Policajti chystajú veľké cestné kontroly!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

v sobotu (19. 7.) sa policajti zamerajú na alkohol za volantom, dodržiavanie rýchlosti, ale aj ďalších povinností. „Celoslovenské kontroly s rovnakým zameraním budú aj 1. a 15. augusta,“ uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Ale pozor, tým akcie nekončia! Od pondelka (21. 7.) do nedele (27. 7.) bude nielen na celom území Slovenska, ale aj v celej Európe, dopravno-bezpečnostná akcia TISPOL. V rámci nej si policajti posvietia na nákladné autá, autobusy a dodržiavanie povinností ich vodičov.

Počas niektorých prázdninových týždňov polícia evidovala vlani viac nehôd na cestách. Nehodovosť podľa polície pomáhajú znižovať práve kontroly. „Od 9. júna do 16. júla tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka polícia eviduje o 113 dopravných nehôd menej, počet usmrtených osôb klesol o šesť osôb a počet ľahko a ťažko zranených klesol o 44 osôb,“ spresnila Baloghová.

Počas letnej sezóny tak polícia plánuje viac dopravno-bezpečnostných akcií než v minulom roku. Ešte častejšie ako celoslovenské kontroly polícia chystá akcie v regiónoch, a to podľa aktuálnej dopravno-bezpečnostnej situácie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM